Tiental Chelsea geeft zege weg, Arsenal grijpt derde plaats

Chelsea heeft tegen degradatiekandidaat Burnley twee dure punten laten liggen in de titelstrijd: 1-1. Arsenal profiteerde optimaal van de misstap van Manchester United door te winnen bij Crystal Palace: 1-2.

Chelsea – Burnley 1-1
Koploper Chelsea heeft twee dure punten laten liggen tegen Burnley. Op Stamford Bridge gaf de ploeg van manager José Mourinho een voorsprong uit handen. Achtervolger Manchester City, dat om 18.30 uur tegen Newcastle United speelt, kan daardoor de achterstand verkleinen tot vijf punten.

Chelsea begon nog wel sterk aan het duel met Burnley. Branislav Ivanovic tikte In de veertiende minuut een voorzet van Eden Hazard binnen en de rechtsback maakte daarmee alweer zijn vierde doelpunt in dit kalenderjaar. Chelsea verzuimde deze voorsprong verder uit te bouwen en dat brak het elftal van Mourinho uiteindelijk op.

Twintig minuten voor tijd kreeg Nemanja Matic namelijk een rode kaart. De Servische middenvelder gaf Ashley Barnes een duw, nadat deze een wilde tackle op hem uitvoerde. Dat gaf Burnley de kans om terug in de wedstrijd te komen, wat negen minuten voor tijd lukte toen Ben Mee (foto boven in duel met Oscar) raak kopte uit een corner van Kieran Trippier en de eindstand op 1-1 bepaalde.

Crystal Palace – Arsenal 1-2
Arsenal heeft in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace geen fout gemaakt. Dankzij de 2-1 zege stijgen The Gunners naar de derde plaats in de Premier League.

Olivier Giroud was belangrijk voor Arsenal door vlak voor rust de 0-2 te maken.

Halverwege kon Arsenal de zege al nauwelijks meer ontgaan. Al in de achtste minuut opende Santi Cazorla de score met een benutte strafschop en vlak voor rust was Olivier Giroud attent bij een rebound: 0-2. Diep in de extra tijd redde Glenn Murray nog wel met de 1-2 de eer voor Crystal Palace, maar de zege van Arsenal kwam niet meer in gevaar.

Aston Villa -  Stoke City 1-2
Manager Tim Sherwood heeft zijn debuut op de bank bij Aston Villa niet kunnen opluisteren met een overwinning. Sterker nog, Ron Vlaar verpestte het eerste optreden van de Engelse oud-international op de bank van The Villans. In blessuretijd veroorzaakte de verdediger een strafschop met een zware charge op Victor Moses, die de penalty ook benutte en zo Stoke City aan de zege hielp.

Vlaar moest die gevoelige klap vanuit de catacomben aanschouwen. De Oranje-international kreeg namelijk zijn tweede gele kaart voor de actie jegens Moses, waar hij twee minuten eerder zijn eerste waarschuwing had gekregen. Ook Erik Pieters stond niet meer in het veld bij de beslissende slotfase. De verdediger van Stoke City moest in de slotfase geblesseerd afhaken.

Het zesde verlies op rij voor de degradatiekandidaat was zuur. Aanvankelijk tekende zich juist het einde af aan de nederlagenreeks van Aston Villa. Scott Sinclair, die eind januari als huurling werd overgenomen van Manchester City, zette de thuisploeg op aangeven van Fabian Delph halverwege de eerste helft op voorsprong. Maar Aston Villa zocht na 45 minuten met een kater de kleedkamer op. Mame Biram Diouf klopte Vlaar in de lucht en kopte de 1-1 op het scorebord. Het bleek voor de aanvoerder het begin van het einde.