Applausje voor Koeman, leve het hobbelpaard

Reacties

De 26ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 16.00 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op de belangrijkste wedstrijden.

Applausje voor Koeman, leve het hobbelpaard

Om de terminologie van het afgelopen seizoen erbij te pakken: het hobbelpaard is een volwaardig renpaard dat vastberaden op de finish afstormt. José Mourinho waarschuwde negen maanden geleden al voor het Chelsea van de toekomst. De strekking: het is even doorbijten met de spelers die we hebben, maar over een jaar mogen jullie me allemaal nogmaals afrekenen op de kampioensploeg die ik dan tot mijn beschikking heb.

Een paar gerichte topaankopen, nog iets meer winnaars in een toch al indrukwekkende selectie en het resultaat mag er inderdaad zijn. De West-Londense club heeft de regie genomen in de Premier League, speelt volgende week de finale om de League Cup en heeft goede kansen op een kwartfinaleplaats in de Champions League. De momenten van zwakte zijn spaarzaam. Chelsea werd in het FA Cup-toernooi verrast door Bradford City en op Nieuwsjaardag liep het mis tegen een ontketend Tottenham Hotspur. Maar echt kwetsbaar oogt het zelden. De Chelsea-spelers zijn bezig een missie uit te voeren die straks in mei moet leiden tot het enige wat in Mourinho’s beleving telt: het aantal streepjes op zijn erelijst. 

Veel interessanter dan het gevecht om de titel is de race naar de topvier. Die belooft hoe dan ook bloedstollend te worden. Diverse verhaallijnen lopen door elkaar heen en mogelijk weten we pas op de laatste speeldag hoe alles precies in elkaar valt. Van zes clubs werd min of meer verwacht dat zij zich in het gewoel om de Champions League-plaatsen zouden mengen. Tottenham Hotspur heeft die ambities al jaren, Arsenal heeft zoals bekend een abonnement op het toernooi, Liverpool was vorig seizoen nog titelkandidaat en Manchester United bouwt met Louis van Gaal aan een nieuw fort.

Manager Ronald Koeman ligt nog steeds op koers om zich met Southampton voor de Champions League te plaatsen.
Manager Ronald Koeman ligt nog steeds op koers om zich met Southampton voor de Champions League te plaatsen.

Dan is het natuurlijk leuk dat daar een club tussen staat die je op een hele andere plek verwacht. Wat Ronald Koeman het afgelopen halfjaar met Southampton voor elkaar heeft gekregen is een bescheiden applausje waard. Zijn ploeg is het minst gepasseerd in de Engelse competitie en zal daarom met het nodige zelfvertrouwen aantreden tegen Liverpool. En waarom ook niet? Van Arsenal en Manchester United werd recent gewoon gewonnen en in december hielden The Saints een ontketend Chelsea in toom.

Gelukkig kan dat dus nog in de miljardencompetitie die de Premier League is.

Leve het hobbelpaard.

Programma
Aston Villa 21-02
16:00
Stoke City
Chelsea 21-02
16:00
Burnley
Crystal Palace 21-02
16:00
Arsenal
Hull City 21-02
16:00
Queens Park Rangers
Sunderland 21-02
16:00
West Bromwich Albion
Swansea City 21-02
16:00
Manchester United
Manchester City 21-02
18:30
Newcastle United
Tottenham Hotspur 22-02
13:00
West Ham United
Everton 22-02
15:05
Leicester City
Southampton 22-02
17:15
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.