Van Gaal: 'Rooney misschien wel de beste spits die ik heb'

Reacties

Louis van Gaal kan zich volledig vinden in de keuze van bondscoach Roy Hodgson om Wayne Rooney te gebruiken als aanvaller, terwijl de Engelsman bij Manchester United voornamelijk fungeert als middenvelder.

Van Gaal: 'Rooney misschien wel de beste spits die ik heb'

Rooney speelde jarenlang in de spits bij Manchester United, maar is sinds de komst van Van Gaal omgeturnd tot middenvelder. Overigens is het niet uitgesloten dat de aanvoerder van The Red Devils later alsnog terugkeert in de voorhoede, maar gezien de opties voorin kiest Van Gaal daar voorlopig niet voor.

Op Old Trafford heeft de Nederlander namelijk de beschikking over de aanvallers Radamel Falcao en Robin van Persie, terwijl ook jongeling James Wilson een optie is. 'Rooney is misschien de beste spits die ik heb, maar ik moet kijken waar hij de meeste invloed kan uitoefenen op ons spel', zegt Van Gaal in gesprek met Sky Sports. 'Het team gaat voor het belang van een speler.'

Maar Van Gaal begrijpt wel dat Hodgson in zijn geval anders beslist. 'Als ik bondscoach van Engeland was zou ik ook kiezen voor Rooney in de punt van de aanval. Dat heeft te maken met het systeem, maar ook met de keuzes voorin. Hij moet Rooney vergelijken met de andere aanvallers die hij heeft', aldus de voormalige bondscoach van Oranje.

Toch houdt de positiewisseling van Rooney de gemoederen flink bezig in Engeland. De captain van The Three Lions scoorde dit Premier League-seizoen acht keer. Namens de Engelsen staat hij inmiddels op 46 doelpunten, drie minder dan Sir Bobby Charlton, de huidige topscorer van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.