'Spel van United onder Van Gaal is miserabel'

Reacties

Het spel van Manchester United onder Louis van Gaal krijgt steeds meer kritiek te verduren. Clubicoon Paul Scholes noemt het voetbal van The Red Devils niet om aan te zien en inspiratieloos.

'Spel van United onder Van Gaal is miserabel'

De kritiek van Scholes is saillant. Niet alleen speelde hij liefst 499 competitieduels voor United, ook is hij een goede vriend en zakenpartner van Ryan Giggs, die werkzaam is als assistent van Van Gaal.

'Ik vind het vervelend om te zeggen, maar op dit moment kost het me veel moeite om naar wedstrijden van de ploeg van Van Gaal te kijken', aldus Scholes in The Independent. 'Op veel momenten is het spel van United echt miserabel. Als je wedstrijden wilt winnen moet je aanvallen, en als je wilt aanvallen moet je risico's durven nemen. Heel weinig spelers in dit elftal zijn bereid dat te doen.'

Kuil
'De historie van Manchester United is gebouwd op aanvallend voetbal', vervolgt Scholes zijn kritiek aan het adres van Van Gaal. De Nederlander kreeg deze week na de bijzonder fletse zege op Burnley (3-1) ook al onder uit de zak. Martin Keown, ex-verdediger en tegenwoordig analyticus namens Match of the Day, betwijfelde of Van Gaal zijn zaakjes allemaal op een rijtje heeft.

'De wisselingen van tactiek en spelers, voetballers die steeds op een andere positie lopen. Van Gaal maakt het zichzelf en zijn spelers onnodig moeilijk. Hij graaft een kuil voor zichzelf', zei Keown, die ook al niet begrijpt waarom Wayne Rooney tegenwoordig als middenvelder acteert. Koren op de molen van Roy Hodgson, die in Rooney ook geen middenvelder ziet. 'Hij is een doelpuntenmaker', aldus de Engelse bondscoach. 'En een doelpuntenmaker hoort thuis in de aanval.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.