Van Gaal bespaart ondanks topaankopen op salarissen

Reacties

Manager Louis van Gaal heeft met zijn transferpolitiek de salarisuitgaven bij Manchester United flink teruggebracht. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die United presenteerde.

Van Gaal bespaart ondanks topaankopen op salarissen

In de periode oktober tot december 2014 daalden de salarissen bij de Engelse topclub met circa vier miljoen euro ten opzichte van 2013. Als deze trend zich doorzet, nemen de loonuitgaven over het hele jaar af met ruim vijftien miljoen. Afgelopen zomer stond tegenover de komst van topaankopen Ángel di María, Radamel Falcao, Ander Herrera, Luke Shaw en Daley Blind ook het vertrek van een groot aantal spelers.

United kon onder anderen Danny Welbeck, Shinji Kagawa, Alexander Büttner, Bebé, Javier Hernández, Patrice Evra, Rio Ferdinand, Nani en Nemanja Vidic van de loonlijst schrappen. Van Gaal ving dit verlies deels op door jeugdspelers als Paddy McNair, Tyler Blackett en James Wilson in te passen.

Tegenover de besparingen op salarissen stond wel een toename van de afschrijvingen op aankopen. Daar was United in het afgelopen kwartaal achttien miljoen euro extra aan kwijt.

Koers
United-directeur Ed Woodward toonde zich in een verklaring content over de prestaties van het eerste elftal onder Van Gaal. 'We liggen op koers om in de topvier te eindigen in de Premier League en kijken  uit naar de rest van het seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.