Supersub Smalling bezorgt United winst met recordgoals

Reacties

Goed was het tegen Burnley niet, maar Manchester United kwam woensdagavond wél tot winst: 3-1. Daar had het evenwel verdediger Chris Smalling, nota bene invaller, voor nodig. Ook Robin van Persie kwam tot scoren.

Supersub Smalling bezorgt United winst met recordgoals

Manager Louis van Gaal voerde vooraf al twee defensieve wijzigingen door ten opzichte van afgelopen weekend: Paddy McNair en Jonny Evans voor Luke Shaw en Antonio Valencia. Maar daar kwam al erg vroeg een derde bij. Phil Jones moest geblesseerd het veld verlaten, Chris Smalling was zijn vervanger. Die omzetting bleek er vervolgens een met wisselend succes. Vrijwel direct na zijn entree zorgde Smalling uit een corner met het hoofd namelijk al voor 1-0 (foto).

Het betekende een record: nog nooit werd er zó snel na de aftrap gescoord door een speler die begon als reserve. Smalling had slechts iets meer dan vijf minuten na het eerste fluitsignaal nodig om in te vallen én te scoren. Kort daarna verloor de verdediger Burnley-spits Danny Ings echter helemaal uit het oog na een fraaie voorzet, waardoor de aanvaller vallend kon binnenkoppen. De 1-1 was voor de 22-jarige Engelsman alweer zijn vijfde goal in de laatste zes competitieduels.

Onterecht
Kort voor de pauze kreeg Van Gaal een tweede domper te verwerken: Daley Blind moest zich na een tik in het gezicht laten vervangen door Ander Herrera. Dat United alsnog met een onterechte voorsprong ging rusten, was opmerkelijk genoeg volledig te danken aan Smalling, die kort voor de pauze zijn tweede van de avond binnenkopte. En ook dát was een bijzondere treffer: het was voor het eerst in de Premier League-historie dat een invaller nog vóór rust twee keer scoorde.

Direct na de pauze liet Smalling wederom zien dat aanvallen hem woensdag beter afging dan verdedigen. Samen met Herrera verkeek hij zich op een zachte voorzet, waardoor keeper David de Gea handelend moest optreden bij een schot van Ings. In de slotfase zette Van Persie (links op de foto) het moegestreden Burnley vanaf de strafschopstip vervolgens op een onoverbrugbare afstand: 3-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.