Persdame baalt van Van Gaal, het kuiltje van Mickey

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Persdame baalt van Van Gaal, het kuiltje van Mickey

Louis van Gaal zorgde dinsdagmiddag tijdens zijn persconferentie weer voor opschudding door A4-tjes met tactische schema's en statistieken uit te delen. De Engelse journalisten konden zijn uiteenzetting getuige enkele tweets wel waarderen, maar de persdame van Manchester United dacht er zo te zien het hare van…

• Volgende maand vervolgt Oranje de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Turkije. Bondscoach Guus Hiddink is tegen die tijd van alle markten thuis. Hij vertelde tijdens de presentatie van het boek van tennistrainer Tjerk Bogtstra regelmatig aan kruisbestuiving te doen. 'We komen meestal met Bogtstra en Joop Alberda (voormalig volleybalcoach, red.) bij elkaar en nodigen dan vaak andere coaches uit. Er komt bij die avonden van alles los en dan blijkt dat we ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Ik ben dan vooral aan het luisteren omdat er zoveel interessante ideeën en gedachten voorbijkomen.' (ANP)

'Ik heb geen polletje kunnen ontdekken, ik zag ineens een kuiltje.'
• Sinds Hans van Breukelen als doelman van PSV ooit te maken kreeg met een polletje, was er sprake van Het Polletje van Van Breukelen. Na afgelopen zondag is er nu Het Kuiltje van Van der Hart. Althans, als we terreinknecht Ron Roerink moeten geloven. Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart is het slachtoffer geworden van een kuiltje. Het maakte de blunder van de Ajax-huurling er niet minder pijnlijk om. (Wegener)

Lionel Messi heeft al tal van records achter zijn naam staan door zijn ongekende doelpuntendrift, nu heeft de Argentijnse sterspeler van Barcelona ook op Instagram een mijlpaal bereikt. Messi heeft er een speciaal shirt voor laten ontwerpen, maar moet in Cristiano Ronaldo (12,2 miljoen volgers) nog wel zijn meerdere erkennen.

'Als je mij zou vragen wat Financial Fair Play precies inhoudt zou ik het niet weten. Ik heb geen duidelijk idee van wat het betekent.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger vindt dat er meer duidelijkheid moet komen over de regels van de door de UEFA in het leven geroepen Financial Fair Play. 'Gaat het alleen om inkomsten uit kaartverkoop? Of horen commerciële inkomsten, tv-gelden en portretrechten er ook bij?' (Sky Sports)

'Wij verkopen geen troep, wij verkopen goede spelers.'
José Mourinho ging desgevraagd in op het transferbeleid van Chelsea, dat in het verleden veelbelovende aankopen als Romelu Lukaku, Juan Mata en Kevin De Bruyne al gauw weer de deur uitdeed en deze winter André Schürrle voor 32 miljoen euro verkocht aan VfL Wolfsburg. 'Soms willen spelers naar een club waar ze weten dat ze eerste keus worden. Dat hoort bij het voetbal, het hoort bij het leven. Het is normaal.'

• Ook Zlatan Ibrahimovic heeft een eigen wassen beeld. In navolging van onder anderen Marylin Monroe en Barack Obama is de sterspeler van Paris Saint-Germain vanaf heden ook te zien in de Parijse vestiging van Madame Tussauds. Op de vraag wat nu de volgende stap is, antwoordde Ibrahimovic: 'Ik weet het niet. Misschien moeten we de Eiffeltoren vervangen door een Zlatan-standbeeld...'

• We blijven in Parijs, de stad waar liefde, mode en lifestyle hoog in het vaandel staan. En daar speelt de plaatstelijke topclub Paris Saint-Germain handig op in. De puissant rijke club brengt namelijk een parfum op de markt.

• Je hebt selfies en je hebt gewaagde selfies..... David Alaba en Mitchell Weiser poseren voor de verandering eens niet in het tenue van hun werkgever Bayern München, maar in een tanga.

• Bondscoach Marc Wilmots eist dat de nationale ploeg van België businessclass vliegt in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Israël. De keuzeheer van De Rode Duivels zag de economy class absoluut niet zitten, waarop een en ander omgezet moest worden. Kosten voor de aanpassing: een slordige honderdduizend euro. Zo blijkt Wilmots alleen te willen reizen als een heer van stand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.