Van Gaal pareert felle kritiek met pamflet

Reacties

Louis van Gaal kreeg zondag felle kritiek te verduren op de speelwijze van zijn 'Long Ball United'. Op de persconferentie van dinsdag kwam de coach met vier pagina's vol wedstrijdstatistieken om te bewijzen dat alle aantijgingen van de critici ongegrond waren.

Van Gaal pareert felle kritiek met pamflet

Daley Blind redde in de extra tijd een punt voor Manchester United (1-1), waarna trainer Sam Allardyce van tegenstander West Ham United fel van leer trok over de manier waarop. In de slotfase zou Van Gaal zijn spelers alleen maar ballen naar voren hebben laten pompen.

Hiermee schopten Allardyce en alle analisten duidelijk tegen het zere been van Van Gaal. Hij stelde een heus pamflet samen om het tegendeel van zijn 'negatieve' spelopvatting te bewijzen. Met pagina's vol pijlen en getallen, die de wedstrijd van zondag nauwkeurig in kaart brachten.

'Je moet kijken naar de gegevens en dan zul je inderdaad zien dat we lange ballen speelden', gaf Van Gaal een kleine toelichting. 'Maar dat waren lange ballen breed, in plaats van naar de spits. Wij spelen op balbezit. Laat dit maar aan Big Sam zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.