Van Gaal reageert op discussie rond Rooney

Reacties

Wayne Rooney (29) heeft bij Manchester United nog steeds een toekomst als spits. Dat meent manager Louis van Gaal, die zijn aanvoerder de laatste tijd gebruikte als middenvelder.

Van Gaal reageert op discussie rond Rooney

In de laatste acht officiële wedstrijden scoorde Rooney niet. Zijn improductiviteit én rol als middenvelder vormen in de Engelse pers een veelbesproken onderwerp. Omdat Van Gaal in zijn huidige 4-4-2-formatie kiest voor Robin van Persie en Radamel Falcao als spitsen, met in hun rug steun van nummer 10 Angel dí María, is Rooney de rechtshalf. Hij komt daardoor minder vaak voor de goal en schoot in 2015 zelfs nog niet één keer op doel. Waar hij in de eerste veertien officiële duels nog tot acht treffers kwam, scoorde Rooney daarna niet meer.

Toch is de verwachting dat Van Gaal ook woensdagavond in het duel met Burnley voor een dergelijke tactiek zal opteren. 'Ik kan het iedere week aanpassen, dat ligt volledig aan de omstandigheden die er op dat moment zijn', legde de voormalige Oranje-bondscoach uit.

De situatie van Rooney is saillant. In 2013 liet de Engelsman immers nog openlijk blijken te twijfelen aan zijn toekomst bij Manchester United. Destijds werd dat ingegeven door de keuze die toenmalig manager Sir Alex Ferguson maakte; ook de legendarische Schot posteerde Rooney op het middenveld.

Van Gaal wees ondertussen op het teambelang. 'Als ik Falcao niet opstel, vragen jullie waarom hij ontbreekt in de basiself. Als ik Van Persie niet opstel idem dito. En nu vragen jullie waarom Rooney op het middenveld staat en niet in scoringspositie komt. Nogmaals, ik maak iedere keer verschillende afwegingen en bepaal dan mijn beste elf.'

Met United bezet Van Gaal momenteel de vijfde plaats. Arsenal heeft een punt, maar ook een wedstrijd, meer. Het Southampton van manager Ronald Koeman beschikt over evenveel duels en heeft ook een punt meer.  

Bekijk hier de verklaring van Louis van Gaal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.