Engelse spitsenstrijd barst los op Anfield

Reacties

Harry Kane is een goede aanvaller, maar Daniel Sturridge is van uitzonderlijke klasse. Dat zegt Liverpool-manager Brendan Rodgers in aanloop naar het duel van dinsdag met Tottenham Hotspur.

Engelse spitsenstrijd barst los op Anfield

Wie is de beste spits van Engeland? Dat is de vraag die Engeland al lange tijd bezig houdt. Sturridge maakte het afgelopen seizoen een ijzersterke indruk bij Liverpool. Namens The Reds was hij 21 keer trefzeker in de Premier League, terwijl hij dit seizoen pas vijf wedstrijden (2 doelpunten) speelde vanwege een hamstringblessure.

Tijdens de afwezigheid van Sturridge bij Liverpool ontwikkelde Kane zich bij Tottenham Hotspur tot een ware doelpuntenmachine. De 21-jarige aanvaller is niet af te stoppen. Liefst tien treffers produceerde hij in de laatste negen competitieduels, waaronder twee doelpunten in de beladen Londense derby van afgelopen zaterdag tegen Arsenal (2-1). Volgens de kenners is het dan ook een kwestie van tijd voordat Kane te zien is in de nationale ploeg van Engeland.

Na Wayney Rooney, zowel aanvoerder van de Engelsen als die van Manchester United, hebben The Three Lions met Kane en Sturridge weer twee spitsen waar de fans hun hoop op kunnen vestigen. Met de voormalige topspitsen Alan Shearer en Teddy Sheringham haalde Engeland tijdens het EK in 1996 voor het laatst de halve finale. Sindsdien kwam hét voetballand bij uitstek niet verder dan de kwartfinale op een eindtoernooi.

Klasse apart
Kane of Sturridge? Die keuze is aan bondscoach Roy Hodgson, al is het volgens Rodgers niet zo'n lastige beslissing. 'Wat mij betreft is er geen enkele aanvaller beter dan Sturridge', aldus de manager van Liverpool tegenover The Liverpool Echo. 'Hij scoort makkelijk, hij heeft snelheid en hij heeft kracht. Daniel heeft echt alles. Wat betreft Engelse spitsen is er echt geen betere. Sturridge is een klasse apart.'

Overigens gelooft Rodgers wel in een koppel met Kane en Sturridge. 'Kane is een goede aanvaller. Ik denk ook wel dat hij het niveau van de nationale ploeg aankan en goed zou kunnen samenspelen met Sturridge', aldus de ervaren manager. Sturridge speelde al vijftien keer namens The Three Lions, waarin hij vijf keer trefzeker was.

Dinsdagavond staan de spitsen tegenover elkaar op Anfield tijdens het competitieduel Liverpool - Tottenham Hotspur. De Londenaren staan na 24 speelronden op plaats vijf, terwijl Liverpool is terug te vinden op de zevende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.