Hoofdrol in Londense derby bezorgt Kane slapeloze nacht

Harry Kane kon na afloop nauwelijks geloven dat hij met twee doelpunten Tottenham Hotspur een 2-1 zege op stadgenoot Arsenal had bezorgd.

Mesut Özil zette Arsenal op White Hart Lane in de elfde minuut nog op voorsprong, maar dankzij twee treffers van Kane keerde Tottenham na de hervatting het duel om. De winnende treffer viel pas in de 86ste minuut. 'Ik sprong, ik jubelde', reageerde Tottenham-manager Maruicio Pochettino na afloop op deze goal.

'Het was een speciaal moment, een briljant moment', vervolgde de Argentijn. 'We speelden fantastisch tegen een sterk team als Arsenal. We hadden vandaag een speciale energie en het is belangrijk om nu dat gevoel vast te houden.'

Kane, die dit seizoen in totaal al 22 keer scoorde, was zelf ook uitgelaten. 'Dit gevoel vergeet ik de rest van mijn leven niet meer. Dit was mijn eerste Noord-Londense derby en de manier waarop wij wonnen was waanzinnig. Ik denk dat ik vannacht geen oog dichtdoe.'

Arsenal-manager Arsène Wenger deed een beroep op bondscoach Roy Hodgson om Kane op te roepen voor Engeland. 'Als je iemand die zoveel scoort niet oproept, dan gaat een ander land hem een paspoort aanbieden', was de Arsenal-coach lovend over Kane.

Klagen
Wenger baalde van het spel van zijn eigen ploeg. 'Tottenham kreeg meer kansen en we mogen dus niet klagen dat we niet gewonnen hebben. Het is balen dat we twee doelpunten cadeau gaven, maar aanvallend hebben we te weinig laten zien. Ik vond ons niet erg goed, en scheidsrechter Martin Atkinson zat op ons niveau.'

De Fransman doelde daarmee op de beslissing van Atkinson om geen strafschop toe te kennen aan Arsenal vanwege een vermeende handsbal van Ryan Mason. Bovendien hing aan de openingstreffer van The Gunners de geur van buitenspel.