Smalling: 'Van Gaal was geschokt'

Chris Smalling heeft nogmaals aangegeven hoe teleurgesteld Manchester United-manager Louis van Gaal was over het duel van woensdag met Burnley. Volgens de Engelse verdediger, die tijdens de 3-1 zege uitgroeide tot de gevierde man met twee treffers, was de voormalige bondscoach van Oranje allesbehalve te spreken over het spel van zijn ploeg.

'Ik denk dat hij geschokt was', blikte Smalling terug op het praatje van Van Gaal tijdens de rust. United was op de valreep op 2-1 gekomen door de tweede goal van Smalling. De verdediger, die nota bene als invaller het veld had betreden, was twee keer met zijn hoofd trefzeker. De entree van Smalling was noodzakelijk doordat Phil Jones geblesseerd het strijdtoneel moest verlaten.

'De manager vertelde in de rust dat ons spel onacceptabel was', vervolgde Smalling in de Engelse pers over het duel van gisteren. 'Het was niet goed genoeg, waarschijnlijk was het zelfs onze slechtste helft van het seizoen. We hadden geluk dat we met een voorsprong gingen rusten.' In de tweede helft bepaalde Robin van Persie de eindstand op 3-1.

Maandag volgt voor United de volgende wedstrijd, in de vijfde ronde van het toernooi om de FA Cup. Dan wacht Preston North End (League One) als tegenstander. 'En dan moeten we juist wél goed starten', weet Smalling, die ook positieve punten aan het duel van woensdag zag. 'Als we zelfs onze slechte wedstrijden winnen, toont dat alleen maar aan dat als straks alles wel loopt we nog veel betere wedstrijden gaan laten zien op Old Trafford.'

Dat uitgerekend Smalling, toch geen erkende doelpuntenmaker, tot matchwinner uitgroeide verraste hem zelf ook. 'Ik wilde ook niet al te euforisch doen omdat we niet goed speelden, maar scoren is altijd leuk', verwees de Engelsman naar onder meer zijn openingsgoal, die 22 seconden na zijn invalbeurt al viel. De tweede goal betekende een unicum, aangezien hij nooit eerder twee keer scoorde in één wedstrijd.

Smalling: 'En of we de blessures kunnen opvangen? Dat doen we al het hele seizoen. Het lijkt wel alsof iedere keer als er mensen terugkomen, anderen weer afvallen. Ik hoop dat Phil en Daley Blind snel weer terug zijn.' Van Gaal liet woensdag al weten dat de hoofdblessure van Blind hem waarschijnlijk niet lang aan de kant zal houden.