Mourinho: 'Elke manager wil talenten laten doorbreken'

Reacties

Manager José Mourinho geeft ervaren krachten rust in het Champions League-duel van woensdagavond met Sporting Lissabon. Hierdoor krijgt de talentvolle Ruben Loftus-Cheek (18) de kans bij Chelsea.

Mourinho: 'Elke manager wil talenten laten doorbreken'

'Elke manager wil jonge talenten laten doorbreken. En dus gaat Ruben spelen. Een maand geleden voetbalde hij nog in de UEFA Youth League. Hij speelt sinds zijn achste in de jeugdopleiding van Chelsea, voor hem gaat er een droom in vervulling', aldus de Portugees.

De talentvolle middenvelder is zeer gelukkig met deze kans. 'Alle jeugdspelers kijken uit naar dit moment. Het is niet makkelijk om hier door te breken, maar we blijven altijd positief. John Terry is ons voorbeeld', aldus Loftus-Cheek op de clubwebsite van The Blues. De aanvoerder van Chelsea doorliep net als Loftus-Cheek de jeugdopleiding van de Londenaren.

Chelsea staat met elf punten op de eerste plaats in de poule en is al zeker van groepswinst. Er staat niets meer op het spel waardoor Eden Hazard, Terry en Willian rust krijgen. Maar Mourinho eist wel resultaat, zeker na de nederlaag tegen Newcastle United (2-1). 'Wij zijn niet aangeslagen daardoor, maar als je een wedstrijd verliest wil je de volgende winnen', aldus Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.