Spurs door vervangers Costa wéér geen partij voor Chelsea

Reacties

Chelsea heeft woensdagavond in de Londense derby tegen Tottenham Hotspur betrekkelijk eenvoudig met 3-0 gewonnen. De ploeg van José Mourinho is daardoor ook na veertien duels nog ongeslagen en soeverein koploper in de Premier League. Chelsea liet in eigen huis nog geen punt liggen.

Spurs door vervangers Costa wéér geen partij voor Chelsea

Mourinho kondigde voorafgaand aan de derby al aan dat hij veel vertrouwen had in de vervanger(s) van de geschorste clubtopscorer Diego Costa. Voor de spitspositie kwamen Loïc Rémy en Didier Drogba in aanmerking. De ervaren Ivoriaan kreeg de voorkeur en zou de keuze van zijn manager uitbetalen met een hoofdrol, evenals de genoemde Fransman die hem halverwege het tweede bedrijf kwam vervangen.

Toch schrok het thuispubliek in de openingsfase wel. Harry Kane was even bedrijvig als altijd en kopte de bal tegen de lat, om vervolgens in kansrijke positie voorlangs te schieten. Na negentien minuten moest Tottenham, met Christian Eriksen en Jan Vertonghen in de basis, toch een doelpunt en een beginnend overwicht van Chelsea toestaan. Eden Hazard zette een aanval op en sneed door een één-tweetje met Drogba door de Spurs-defensie. Doelman Hugo Lloris zat nog wel aan de inzet van de Belg, maar kon een treffer niet voorkomen.

Eden Hazard viert het openingsdoelpunt.
Eden Hazard viert het openingsdoelpunt.

Diezelfde Lloris, die ook vanavond Michel Vorm weer op de bank hield, was verantwoordelijk voor de 2-0. Zijn belabberde trap kwam in de voeten van Hazard, die Oscar de kans bood een assist te leveren op Drogba (foto). De Ivoriaan schoot in de korte hoek raak en maakte zo zijn tweede competitiegoal van het seizoen.

Chelsea hoefde na rust niet meer aan te dringen en liet zich gewillig terugdrukken door Tottenham, dat het overwicht niet kon omzetten in de aansluitingstreffer. Ook de invalbeurt van Nacer Chadli (ex-AGOVV en FC Twente) kon daar niets meer aan veranderen. Chelsea leek al krachten te sparen voor het drukke programma dat volgt, maar bepaalde kort na de entree van Rémy de eindstand nog wel op 3-0. De Fransman won eenvoudig een duel van de halfslachtig ingrijpende Vertonghen en plaatste de bal beheerst in de verre hoek.

Lineker
Door de zege revancheert Chelsea zich van het puntenverlies tegen Sunderland (0-0). Hoewel Mourinho in aanloop naar het duel van vanavond benadrukte dat de titelstrijd nog volledig open is, beleven The Blues  met elf zeges en drie remises tot dusver een bijna perfect seizoen. Op Stamford Bridge werd in zeven duels bovendien nog geen punt gemorst. De voorsprong op Manchester City, dat vanavond wél won van Sunderland (1-4), blijft daardoor zes punten. Tottenham is zodoende nog altijd sinds februari 1990 (!) zonder zege op Stamford Bridge. Ter illustratie: toen was Gary Lineker nog de beul van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.