Cissé bezorgt Chelsea eerste nederlaag van het seizoen

Op bezoek bij Newcastle United is koploper Chelsea zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. Papiss Cissé was met twee doelpunten verantwoordelijk voor de stunt: 2-1.

Chelsea startte uitstekend aan de wedstrijd en zette de thuisclub vast op eigen helft. Willian was na tien minuten als eerste dicht bij een doelpunt, maar Rob Elliot bracht redding. Tien minuten later schoot de Braziliaan net naast na een goede actie van Eden Hazard. Newcastle - waar Daryl Janmaat de hele wedstrijd speelde en Vurnon Anita op de bank bleef - kwam er in het eerste half uur niet aan te pas, maar in de 31ste minuut was Ayoze Pérez vanuit het niets dicht bij 1-0.

Newcastle leek er ineens weer in te geloven en ook Remy Cabella stichtte gevaar, maar de grootste kans kwam kort voor rust op naam van Oscar. Een omhaal van de Braziliaan ging maar net naast het doel van Elliot, die zich blesseerde bij de doeltrap die daar op volgde. Derde doelman Jak Alnwick debuteerde daarom bij aanvang van de tweede helft, aangezien eerste keus Tim Krul met een enkelkwetsuur kampt.

Daryl Janmaat in een duel met César Azpilicueta.

Een andere invaller stal na rust de show op St James' Park: Cissé. De spits uit Senegal kwam in de 53ste minuut binnen de lijnen en zette de thuisclub vier minuten later op voorsprong. Toen hij twaalf minuten voor tijd ook voor 2-0 zorgde, leek de wedstrijd gespeeld en Chelsea zijn ongeslagen status te verliezen. Maar het werd nog spannend mede door de tweede gele kaart van Steven Taylor.

De verdediger werd in de 81ste minuut door scheidsrechter Martin Atkinson van het veld gestuurd en een minuut later kopte de eveneens ingevallen Didier Drogba uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen. Ondanks twee uitstekende mogelijkheden voor Diego Costa bleef het daarbij, waardoor Chelsea voor het eerst in 23 officiële duels weer eens een nederlaag leed.

Chelsea blijft ondanks de nederlaag koploper van de Premier League. De ploeg van manager José Mourinho heeft nu 36 punten uit vijftien duels. Manchester City heeft zes punten minder, maar nog een wedstrijd tegoed. Newcastle United klimt door de zege naar de zevende plaats en bezit nu evenveel punten als Arsenal.