Mourinho: 'Enige records die voor mij tellen zijn titels'

Reacties

Uitgerekend in St. James' Park, het stadion waar José Mourinho nog nooit heeft gewonnen, kan de Portugese manager van Chelsea een nieuw clubrecord vestigen door 24 wedstijden op rij ongeslagen te blijven. Mourinho gaf er vrijdag zoals gewoonlijk echter zijn eigen draai aan: de enige records die hij interessant vindt zijn landstitels.

Mourinho: 'Enige records die voor mij tellen zijn titels'

Mourinho wordt er zo langzamerhand moe van dat hij elke keer weer wordt herinnerd aan het clubrecord dat hij woensdag al evenaarde door thuis met 3-0 van Tottenham Hotspur te winnen. 'Ik ben niet op zoek naar records, maar naar punten en, als het even kan, aan het eind van het seizoen de landstitel. Ik zou het niet eens weten van het record, als jij het niet al twintig keer tegen me had verteld', beetThe Special One  een van de aanwezige journalisten toe.

Want, zo benadrukte Mourinho nog maar eens, er is maar één record dat voor hem telt. 'Het record waar ik op jaag is drie keer de Premier League winnen met deze club, dat is enige record waarin ik geïnteresseerd ben', aldus de uitgesproken trainer, die in 2005 en 2006 ook al kampioen werd met The Blues, die nu soeverein bovenaan staan met zes punten meer dan landskampioen Manchester City.

Oefenpotje
Mourinho won in de Premier League geen van de vier voorgaande uitwedstrijden tegen Newcastle. Vorig seizoen waren The Magpies nog met 2-0 te sterk en in diens eerste periode pakte Chelsea twee keer een punt aan de oevers van de Tyne, tegenover een nederlaag. 'Het is een lastig stadion om in te spelen', verklaart Mourinho die resultaten. 'Er zijn een paar clubs die de wedstrijd van hun leven spelen als ze Chelsea-shirts zien. En dan spelen ze tegen andere teams alsof het een oefenpotje is.'

Voor Newcastle gaat dat de laatste weken zeker niet op, want de ploeg van manager Alan Pardew pakte zestien punten in de laatste zeven wedstrijden. De zo slecht aan het seizoen begonnen club van de Nederlanders Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul staat daardoor inmiddels weer negende. Overigens bevestigde Mourinho dat Diego Costa, tegen Tottenham nog afwezig, weer mee zal spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.