Moisander en Ajax akkoord met schorsing van één duel

Reacties

Waar Niklas Moisander donderdag nog de hoop uitsprak dat zijn rode kaart geseponeerd zou worden, is die hoop een dag later vergeefs gebleken. De Ajax-verdediger heeft ingestemd met een schikkingsvoorstel van een duel schorsing.

Moisander en Ajax akkoord met schorsing van één duel

Ajax verloor donderdagavond in eigen huis met 1-0 van AZ. Uiteindelijk werd Aron Jóhannsson de gevierde man door een kwartier voor tijd de enige goal te maken. Daarvoor was de Amerikaanse international ook al betrokken bij het belangrijkste moment van de wedstrijd. Voor een lichte overtreding op de AZ-spits kreeg de Fin een rode kaart. Met tien man ging de ploeg van trainer Frank de Boer vervolgens ten onder.

Zowel De Boer als Moisander beklaagde zich  na afloop over de 'schandalige' kaart. Scheidsrechter Pol van Boekel bleef echter ook na het zien van de beelden bij zijn besluit. 'Als je fluit voor een overtreding, moet je ook een rode kaart geven', zo was zijn lezing, waarbij Jóhannsson zich aansloot.

De KNVB deed dat ook en stuurde een schikkingsvoorstel van één duel schorsing op. Omdat Ajax direct akkoord ging, mist de Fin het bezoek aan Go Ahead Eagles van zondag (14.30 uur). Daardoor is de spoeling achterin bijzonder dun bij Ajax, dat ook al niet kan beschikken over de geblesseerde Joël Veltman. Een centrum van Mike van der Hoorn en Nick Viergever lijkt het logische alternatief tegen Go Ahead.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.