Sinkgraven: 'Ik kan nog veel beter'

Reacties

Daley Sinkgraven (19) werd donderdagavond door Ajax-trainer Frank de Boer als een van de weinige lichtpuntjes genoemd, maar de van SC Heerenveen overgekomen middenvelder meent dat hij zelf nog een stuk beter kan.

Sinkgraven: 'Ik kan nog veel beter'

Ajax legde 6,5 miljoen euro op tafel voor Sinkgraven en trainer Frank de Boer liet hem tegen AZ (0-1 nederlaag) direct in de basis starten, met Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald als kompanen op het middenveld. Sinkgraven kon vervolgens het dolende Ajax niet voor een nieuwe nederlaag behoeden.

Of hij zijn debuut anders had voorgesteld, zo luidde de vraag bij de NOS. 'Ja, absoluut. Zeker met een overwinning', aldus Sinkgraven. 'Ik denk dat we de eerste helft goed gespeeld hebben en dat we toen hadden moeten scoren. In de tweede helft was het na die rode kaart  (Niklas Moisander werd weggestuurd, red.) lastig. Dat was absoluut het breekpunt. Ik vond het overigens geen overtreding.'

Omdat hij direct in de basis begon, was er volop aandacht voor de talentvolle linkspoot. 'Maar de druk was niet te groot', aldus Sinkgraven. 'Ik heb mijn eigen spel geprobeerd te spelen. Natuurlijk weet je dat de camera's direct op jou gericht zijn, maar ik heb me daarvoor geprobeerd af te sluiten. Ik ben nog niet tevreden met mijn spel. Ik weet dat ik veel beter kan. Of ik mijn stempel kan gaan drukken hier? Ja, dat denk ik wel.'

De Boer was in ieder geval tevreden over het debuut van Sinkgraven. 'Ik denk dat Sinkgraven kan terugkijken op een aardig debuut. Hij was in de eerste helft dicht bij een mooie assist, heeft bewezen een echte Ajax-speler te zijn', aldus de Ajax-trainer, die onder anderen Lucas Andersen op de bank hield door het eerste duel van de van Heerenveen overgekomen aankoop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.