Sinkgraven debuteert, Andersen en Milik gepasseerd

Reacties

Daley Sinkgraven start tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ meteen in de basis. De van SC Heerenveen overgenomen middenvelder profiteert van de afwezigheid van Thulani Serero en Davy Klaassen. Daarnaast heeft trainer Frank de Boer Lucas Andersen en Arek Milik naar de bank verwezen.

Sinkgraven debuteert, Andersen en Milik gepasseerd

Sinkgraven speelde vrijdag tegen FC Dordrecht nog zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen. Vrijwel direct na die wedstrijd werd bekend dat de negentienjarige spelmaker per direct zou overstappen naar Ajax. De Amsterdammers hadden behoefte aan een extra middenvelder door de personele problemen. Dat uit zich in het basisdebuut van Sinkgraven.

Misschien wel opmerkelijker is dat Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald op het middenrif de voorkeur krijgen boven Andersen. Het Deense lichtgewicht was dit seizoen tot dusverre een vaste waarde in het elftal van De Boer en speelde in totaal al 27 officiële wedstrijden, maar moet nu wijken voor de twee achttienjarige talenten.

Milik begint tegen AZ eveneens op de bank. De Poolse spits was voor de winterstop op schot met in totaal zeventien treffers, maar maakte in 2015 nog weinig indruk. Lasse Schöne vervangt hem als valse nummer 9, Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna bestrijken de flanken. Het thuisduel van Ajax met AZ begint om 20.45.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Bazoer, Riedewald, Sinkgraven; El Ghazi, Schöne, Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.