VI Vandaag: Ajax hoopt crisis te bezweren

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Ajax hoopt crisis te bezweren

  1. Crisis bij Ajax?

Ajax hoopt in eigen huis een sportieve crisis te bezweren. Na het gelijkspel thuis tegen Feyenoord (0-0) en de nederlaag bij Vitesse (1-0) moeten de Amsterdammers vanavond thuis winnen van AZ om de achterstand op koploper PSV terug te brengen naar negen punten. Bovendien kan de landskampioen de tweede plaats verstevigen nu Feyenoord woensdagavond heeft verloren van SC Heerenveen (3-1).

Ajax-trainer Frank de Boer (foto onder) mist Davy Klaassen en Thulani Serero door respectievelijk een buikwand- en liesblessure, waardoor de van Heerenveen overgenomen Daley Sinkgraven waarschijnlijk zijn debuut maakt.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer in de kiosken, terwijl deze bij de abonnees gisteren op de mat lag. Op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 6 terug te lezen. Zoals een verhaal over de mislukte transfer van Tonny Vilhena, een uitgebreid interview met Jeffrey Bruma en in de rubriek Balverliefd aandacht voor Sir Stanley Matthews.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Heracles heeft punten nodig

In het Polman Stadion gaat de 21ste speelronde van de Eredivisie vanaf 18.30 uur verder. Heracles Almelo krijgt bezoek van FC Groningen. De thuisclub wacht nog altijd op de eerste punten van dit kalenderjaar; de laatste vier duels in de Eredivisie werden verloren door de ploeg van trainer John Stegeman.

In het toernooi om de Afrika Cup komt gastland Equatoriaal-Guinea in actie. De ploeg van bondscoach Esteban Becker hoopt ten koste van Ghana de eindstrijd te bereiken, waarin het dan zondag zal uitkomen tegen Ivoorkust.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Op 5 februari... 2002

Het lijkt met de kennis van nu ondenkbaar, maar vandaag exact dertien jaar geleden deed Manchester United een officieel persbericht uitgaan. Daarin meldde de Engelse grootmacht dat Sir Alex Ferguson alsnog langer manager blijft op Old Trafford.

Eigenlijk zou de Schot - sinds november 1986 actief bij The Red Devils - aan het einde van het seizoen 2001/02 stoppen. 'Als gevolg van speculaties in de pers, bevestigt het bestuur van United dat ze onlangs was benaderd door Sir Alex, met het verzoek of hij mocht aanblijven als manager van de club na het huidige seizoen. Het bestuur is in gesprek met Sir Alex en zijn adviseurs over een nieuw contract. De gesprekken zijn nog gaande en meer nieuws wordt te zijner tijd bekend gemaakt.'

Een reden voor zijn ommezwaai kon men toen overigens niet direct geven, op dat moment weigerde Sir Alex namelijk al maanden met de pers te praten. In Engeland werd druk gespeculeerd over een afscheid in 2003, aangezien in dát jaar de Champions League-finale op Old Trafford werd gespeeld. Verschillende media meldden dat dát wel eens het moment van afzwaaien zou kunnen worden Ferguson, die echter doodleuk tot 2013 aan het roer zou blijven.

Opvallend genoeg werd op exact dezelfde dag overigens bekend dat de Ferguson van Nederland, Foppe de Haan, langer bij SC Heerenveen blijft. De trainer was al sinds 1992 actief als hoofdcoach van de Friezen en had een contract voor het leven, maar jaarlijks evalueerden club en trainer de situatie. In 2004 zou De Haan uiteindelijk stoppen als trainer van Heerenveen.

  1. Jarig

Giovanni van Bronckhorst - assistent-trainer Feyenoord (1975)
Neymar - Barcelona (1992)
Cristiano Ronaldo - Real Madrd (1985)
Carlos Tévez - Juventus (1984)
Stefan de Vrij - Lazio (1992)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.