VI Vandaag: is de titelstrijd al in februari beslist?

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: is de titelstrijd al in februari beslist?

  1. Na- en voorpret Eredivisie

Nog nauwelijks bekomen van de doordeweekse speelronde in de Eredivisie richten de achttien clubs uit de hoogste afdeling van het betaalde voetbal vrijdag alweer massaal de blik richting het weekend. De grote vraag is daarbij natuurlijk: is de titelstrijd al in februari beslist nu Ajax donderdagavond tegen AZ (0-1) voor de derde keer op rij punten verspeelde en PSV dinsdag met tien man wel won van NAC Breda (2-0)? Het gat tussen de nummer één en twee is inmiddels gegroeid tot twaalf punten. De laatste jaren werkte Ajax echter wel vaker een grote achterstand weg in de lentemaanden.

In de Jupiler League wordt vrijdag een vol programma afgewerkt. Het absolute topaffiche is het treffen tussen FC Eindhoven en Roda JC Kerkrade. Een week voordat in het zuiden des lands het carnaval losbarst, zullen die twee ploegen in een onderling duel moeten uitmaken wie in het spoor blijft van koploper NEC. De ploeg van Ruud Brood heeft respectievelijk negen en twaalf punten meer dan de twee achtervolgers en gaat zelf op bezoek bij Fortuna Sittard.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer in de kiosken, terwijl deze bij de abonnees woensdag al op de mat lag. Op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 6 terug te lezen. Zoals een verhaal over de mislukte transfer van Tonny Vilhena, een uitgebreid interview met Jeffrey Bruma en in de rubriek Balverliefd aandacht voor Sir Stanley Matthews.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Nederlanders in den vreemde

Ook in het buitenland staan voldoende wedstrijden op het programma, met hier en daar wat Nederlandse inbreng. In de Duitse Bundesliga neemt Schalke 04 het op eigen veld op tegen Borussia Mönchengladbach. Bij de thuisploeg is de geschorste Klaas-Jan Huntelaar er evenwel niet bij, terwijl het nog maar de vraag is of Roel Brouwers een basisplek zal krijgen.

In Frankrijk komt ook het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel in actie. De ploeg in het groen-wit krijgt visite van RC Lens. Saint-Étienne doet het met de vierde plaats weliswaar knap, maar wist al drie competitieduels op rij niet meer te winnen. Tegen het in zwaar weer verkerende Lens zal het het tij willen doen keren.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Op 6 februari... 1958

Bij Manchester United staat deze datum in het geheugen gegrift, een dramatisch hoofdstuk in de clubgeschiedenis. Op 6 februari 1958 verongelukte een vliegtuig bij München. Aan boord was de selectie van de Engelse club, op de terugweg van de Europa Cup-wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado.  

Als gevolg van de crash verongelukten acht spelers van toenmalige selectie van The Mancunians bij München. Het was het dramatische einde aan de periode van de Busby Babes, zoals de jonge en succesvolle Man Utd-ploeg van manager Matt Busby liefkozend werd genoemd.

  1. Jarig

Eloy Room - keeper Vitesse (1989)
Heinz Stuy - oud-doelman Ajax (1945)
Darren Bent - Derby County (1984)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.