Meer kinderen dan treffers, vrees bij Pep, KBVB bestolen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Meer kinderen dan treffers, vrees bij Pep, KBVB bestolen

• Normaal gesproken worden bij de bekerfinale in België de nieuwe ballen gepresenteerd, maar zaterdagavond kon daarvan geen sprake zijn. Bij een inbraak bij de Belgische voetbalbond KBVB werden deze nieuwe ballen namelijk ontvreemd uit de opslagruimte van de bond in Brussel. Naast deze ballen werden ook broekjes en shirts van het nationale elftal gestolen. Hoe groot de totale schade is, weet de KBVB nog niet.

'Ik heb de afgelopen vijf jaar meer kinderen gekregen dan doelpunten gemaakt.'
In de afgelopen vijf jaar kreeg Liam Rosenior twee kinderen, maar scoren deed hij niet. Tot zaterdagmiddag, toen hij met zijn eerste doelpunt sinds 2009 bijdroeg aan een 2-0 overwinning van Hull City op West Bromwich Albion. Zelfspot kan de Engelse verdediger niet ontzegd worden. (BBC)

• Het is een traditie bij Bayern München dat de trainer van de club bij het behalen van de Duitse titel een bierdouche krijgt. Dinsdag kan Bayern zich tot kampioen kronen, als het wint bij Hertha BSC. Pep Guardiola, die altijd met een net pak op de bank zit, vreest dit ritueel, geeft hij aan bij Sport1. 'Ik heb die bierdouche gezien. Gaat dat altijd zo hier?' Na een bevestigend antwoord van de persvoorlichter legde hij zich erbij neer: 'Als het gebeurt, dan gebeurt het.'

'Deze club is helemaal niet klaar om te promoveren. Er is hier veel te weinig professionalisme. Deze club is soms zo'n zooitje, onvoorstelbaar.'
• Jerrel Hasselbaink staat als trainer van FC Antwerp slechts achtste in de Belgische Tweede Klasse en dat is volgens hem maar goed ook. Hij is niet bepaald onder de indruk van de organisatie van de Belgische club. (Gazet van Antwerpen)

'Kijk naar Ibrahim Afellay, dat was een aardige speler. Die gaat dan naar FC Barcelona: véél te grote stap. Had jij gedacht dat Afellay daar Xavi, Iniesta, Busquets, noem ze allemaal maar op, eruit zou gaan spelen? Hij mag daar dan met de grote jongens meetrainen, is nu drie jaar verder, maar wat is hij ermee opgeschoten?'
Volgens SC Heerenveen-trainer Marco van Basten is het onverstandig dat Nederlandse talenten proberen in één keer de stap naar een Europese topclub te maken. (De Telegraaf)

PSV wil voorop lopen in de strijd om homo-acceptatie binnen het voetbal en daarom start het zaterdag rond de thuiwedstrijd tegen Roda JC met een opmerkelijk initiatief. Homoseksuelen, lesbiennes, biseksuele en transgenders die fan zijn van PSV kunnen namelijk lid worden van de speciale afdeling van de supportvereniging van PSV, Chapter Pink.

'Een van de beste spelers der wereld rookte als een ketter: Johan Cruijff. Dat heeft hem nooit in zijn spel gehinderd.'
Huub Stevens staat misschien bekend als een strenge trainer, maar met roken heeft hij geen principieel probleem. Hij staat toe dat zijn spelers af en toe een sigaret opsteken, zolang hij maar niet merkt dat ze er conditioneel hinder van ondervinden. (Bild)

'Opdrukken is erg belangrijk. We willen een sfeer creëren waarin de spelers plezier hebben in hun werk.'
• Toch laat Stevens zijn strenge imago niet helemaal los. Waar andere trainers hun elftal laten paintballen als het minder gaat, kiest Stevens voor opdrukken. (Bild)

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.