Kruys vervloekt, Van Persie naar City, foutje Toivonen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kruys vervloekt, Van Persie naar City, foutje Toivonen

• Opmerkelijk nieuws uit Manchester, waar de Manchester Evening Post weet te melden dat Manchester City Van Persie heeft gestrikt. Het gaat hier echter niet om Robin van Persie, die uitkomt voor aartsrivaal Manchester United, maar om zijn zevenjarige zoon Shaqueel. De avondkrant weet te melden dat niet iedereen bij United blij is dat Van Persie junior gaat spelen in de jeugdopleiding bij City.

'De invloed van David Moyes op het verlengen van mijn contract was immens. Hij vertelde me ook de dingen die ik niet wilde horen, zoals dat ik bepaalde aspecten in mijn spel was verloren en dat ik terug moest gaan naar de basis.'
• David Moyes is niet bij iedereen bij Manchester United geliefd, maar spits Wayne Rooney draagt hem op handen. Hij noemt de Schotse manager als voornaamste reden om bij te tekenen. Of het wekelijkse salaris van driehonderdduizend pond ook een rol speelde bij zijn beslissing, is niet bekend. (Daily Mirror)

'Mensen kunnen ons niet meer gek maken. We blijven vertrouwen houden, ook al komen we achter.'
• PSV-verdediger Jeffrey Bruma ziet een mentaliteitsverandering bij PSV, dat zaterdag de zevende opeenvolgende zege liet bijschrijven door Vitesse in Arnhem met 2-1 te verslaan. (PSV-website)

'Het lijkt inderdaad op een vloek, dit zijn natuurlijk dramatische omstandigheden. Volgens mij is het nog nooit gebeurd dat een trainer na zijn aanstelling de eerste zes thuiswedstrijden verliest, ik denk dat we ondertussen wel een wereldrecord hebben neergezet.'
• Gert Kruys, trainer van het dolende Sparta Rotterdam, baalt van de dramatische resultaten op Het Kasteel. Sinds zijn aanstelling verloor Kruys al zijn zes thuiswedstrijden. Uit de laatste zes duels (uit en thuis) pakte Sparta maar één punt en onder Kruys werd van de negen optredens zeven keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Deze week stelde de raad van commissarissen bovendien zijn functie ter beschikking en vertrok algemeen directeur Wiljan Vloet. (FOX Sports)

'Ik vind het zielig. Maar ik hou daar van, dat fluiten maakt me sterker. En dit was inderdaad ook mijn beste wedstrijd voor Vitesse. Ik had deze wedstrijd zó graag willen winnen.'
• Vitesse-middenvelder Zakaria Labyad vertrok in 2012 na een conflict bij PSV en de aanhang van de Eindhovenaren toonde dat zaterdagavond in het uitduel met de Arnhemmers (1-2) nog niet vergeten te zijn. Uitgerekend Labyad scoorde voor de thuisploeg, maar winnen deed hij niet. (De Telegraaf)

• We kunnen het wellicht al stellen: Motaz Shalhani is de maker van het doelpunt van het jaar. De Syrische spits van Al Wahdat scoorde in duel met Al Ramtha op onnavolgbare wijze. Oordeel in bovenstaand filmpje zelf over de goal uit de competitie van Jordanië.

• Sinds zijn komst van PSV maakte Ola Toivonen indruk bij Stade Rennes met vijf goals in zeven wedstrijden. In zijn achtste duel voor de Franse nummer zestien, de thuisnederlaag tegen Toulouse (2-3), maakt de Zweed evenwel een eigen goal waardoor zijn ploeg nog maar zes punten los staat van de nummer voorlaatst FC Sochaux. Bekijk in dit filmpje (na ongeveer twintig seconden) de ongelukkige actie van de voormalige PSV'er.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.