Blessure De Boer, boete Bendtner en woeste Cantona

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blessure De Boer, boete Bendtner en woeste Cantona

• Ajax kan voorlopig niet beschikken over Frank de Boer. Tenmiste, dat geldt voor Lucky Ajax, het team voor oud-spelers van de club. De hoofdtrainer van de Amsterdammers liep dinsdagavond tijdens een oefenduel met het derde elftal van DVVA (2-2) een knieblessure op na een misverstand met Kenneth Perez.

• Arsenal is van plan spits Nicklas Bendtner een torenhoge boete op te leggen naar aanleiding van zijn dronken wangedrag van eerder deze week. Volgens The Telegraph kan Bendtner een geldstraf van honderdduizend pond (120 duizend euro) verwachten. Uitgerekend dinsdagavond, toen Arsenal uit tegen Bayern München speelde in de Champions League, ging Bendtner zwaar over de schreef in Kopenhagen. De Deense spits wreef met zijn billen tegen een taxi en maakte de chauffeur uit voor rotte vis.

Eric Cantona heeft zich flink misdragen in Londen. De oud-topvoetballer is opgepakt vanwege de mishandeling van een man. Het is niet voor het eerst dat het enfant terrible in aanraking komt met de politie. De nu 47-jarige Fransman is berucht vanwege de karatetrap die hij in januari 1995 als speler van Manchester United uitdeelde aan een fan van Crystal Palace. Dat vergrijp kwam hem op een taakstraf te staan.

Romário is op z'n zachtst gezegd niet te spreken over de FIFA-bobo's Sepp Blatter en Jérôme Valcke. 'We kunnen niets van de FIFA verwachten', zei de Braziliaanse oud-spits van onder meer PSV en Barcelona. 'Er lopen daar chanteurs en dieven rond, genaamd Valcke en Blatter.' Volgens de voormalige Wereldvoetballer van het Jaar is Blatter niet meer dan 'een dief en corrupte klootzak'. Daarmee was de koek nog niet op. 'En Valcke is gewoon een van de grootste oplichters uit de sportwereld.'

• Supporters van AS Roma slaan hun handen ineen om de geblesseerde Kevin Strootman te steunen. De middenvelder van de Romeinse club, die afgelopen zondag zijn kruisbanden scheurde, heeft dit seizoen klaarblijkelijk grote indruk op de fans gemaakt. Zij zijn namelijk van plan maandag, als Udinese op bezoek komt, in oranje kleding naar het stadion te komen.

• De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli en Alessio Tacchinardi, voormalig middenvelder van Juventus, spreken zich uit over de prestaties van Clarence Seedorf bij AC Milan. Zo vindt Prandelli dat de situatie van Milan geen ramp is, maar dat de verwachtingen te hoog zijn. 'Ik kijk niet naar de resultaten, maar naar de kwaliteit van de trainer. En Luciano Spalletti naar Milan? Dat maakt me aan het lachen, want tien dagen geleden was Seedorf nog de redder van de club.'

Tacchinardi denkt dat Seedorf een inschattingsfout gemaakt heeft. 'Hij probeert enthousiasme over te brengen op de groep, maar dat is niet voldoende', aldus de Italiaan. 'Hij was een fantastische speler, maar ik weet niet zeker of hij zich voldoende heeft gerealiseerd dat AC Milan kwaliteit tekortkomt.' Tacchinardi geeft aanvaller en enfant terrible Mario Balotelli ervan langs. 'Hij is geen kind meer. Milan heeft hem gekocht omdat ze hoopten dat hij het team kon helpen en een leider kon worden, maar hij ontbeert tactische kwaliteiten en kan niet spelen als enige spits.'

• Chelsea's Nemanja Matic, voormalig middenvelder van Vitesse, heeft allerminst moeite met zijn bijnaam. Sterker nog, hij zegt in Chelsea Magazine juist trots te zijn dat hij op internet Het Beest wordt genoemd. 'Het is mooi als mensen zo over me denken, omdat het een mooie bijnaam is', aldus Matic. 'Ik kan het alleen maar mooi vinden, omdat ik op een positie sta waar je een beest moet zijn.' Overigens is Matic allerminst uniek. Sandro (Tottenham Hotspur) en Alvaro Negredo (Manchester City) hebben dezelfde bijnaam.

• Een wereldrecord is het niet, maar Alejandro Bernal heeft de twijfelachtige eer wel heel snel een rode kaart voorgeschoteld te hebben gekregen. Welgeteld 21 seconden was het duel tussen zijn club Atlético Nacional uit Colombia en het Uruguayaanse Nacional in de strijd om de Copa Libertadores aan de gang, en toen was het al raak. De Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodriguez stuurde Bernal tot diens ongenoegen en verbazing razendsnel weer naar de kleedkamer.

Bekijk ook eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.