De Jong: 'Uitschakeling staat model voor ons seizoen'

Reacties

Nigel de Jong stond dinsdagavond teleurgesteld de pers te woord na de kansloze uitschakeling van zijn ploeg AC Milan in de Champions League tegen Atlético Madrid. Volgens de middenvelder was de eliminatie tekenend voor het seizoen van zijn club.

De Jong: 'Uitschakeling staat model voor ons seizoen'

Milan verloor het eerste duel in Milaan met 0-1, maar begon vol goede moed aan de return in Madrid, die echter eindigde in 4-1 voor Atlético. 'We hadden zeker nog kans. Toen het 1-1 stond zat de 2-1 voor ons er ook echt in, want Atlético raakte een beetje in paniek', aldus De Jong tegen de NOS.

Het was echter niet Milan, maar Atlético dat scoorde. 'In die hoek zitten we nou eenmaal', vervolgde De Jong. 'Dat doelpunt staat model voor ons seizoen. Het valt verkeerd voor ons en dat is ons dit jaar al veel vaker overkomen. We zitten in een trechter. Het enige wat we nog kunnen doen is positief afsluiten in de competitie.'

In de Serie A staat Milan tiende, met twintig punten achterstand op de derde plaats die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Die positie is met elf wedstrijden te spelen dan ook volledig uit zicht. De vijfde plek, die in handen is van Internazionale dat negen punten meer heeft, lijkt het hoogst haalbare. Die plaats geeft recht op toegang tot de Europa League. 'We moeten proberen Europees voetbal te halen', stelde De Jong.

De ex-Ajacied betuigde zijn medeleven voor collega-international Kevin Strootman, die zondag een ernstige kruisband- en meniscusblessure opliep en daardoor het WK mist. 'Ik hoorde het nieuws met afschuw. Ik schrok er echt van, want hij draait een fantastisch jaar in Italië en is voor Oranje een steunpilaar. Zijn droom spat uiteen, maar hij zal sterker terugkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.