Atlético Madrid bezorgt Seedorfs AC Milan afstraffing

Reacties

Clarence Seedorf heeft met AC Milan naast een ticket voor de kwartfinale van de Champions League gegrepen. Net als in San Siro (0-1) was Atlético Madrid ook in eigen huis veel te sterk: 4-1.

Atlético Madrid bezorgt Seedorfs AC Milan afstraffing

Seedorf, die Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis opstelde, zat nog maar nauwelijks in de dug-out of Atlético stond op voorsprong. De onervaren coach had van tevoren nog gewaarschuwd voor de 'verwoestende' Diego Costa, maar de Spaanse international sloeg al na ruim twee minuten toe. Met een atletische karatetrap promoveerde de spits, die Oranje op het WK zal tegenkomen, een voorzet van Koke tot openingstreffer. Het was voor de geboren Braziliaan zijn zesde doelpunt in het miljoenenbal, in pas vijf optredens.

Even leek de formatie van Seedorf uit het veld geslagen, maar naarmate het eerste bedrijf vorderde kwam Milan beter in de wedstrijd. Al leek dat ook te komen doordat Atlético een versnelling terugschakelde. Daar kreeg de ploeg van de altijd heftig coachende Diego Simeone de rekening voor gepresenteerd toen Kaká bij de tweede paal een voorzet van Andrea Poli kon binnenkoppen. Doelman Thibaut Courtois was kansloos omdat Juanfran de bal toucheerde.

Even richtte AC Milan zich op door de goal van Kaká, maar de blijdschap zou snel verdwijnen.
Even richtte AC Milan zich op door de goal van Kaká, maar de blijdschap zou snel verdwijnen.

Nog voor de onderbreking versnelde Atlético even en stelde Arda Turan orde op zaken. Daarbij had de Turk over geluk niet te klagen, aangezien Adil Rami zijn van richting veranderde schot achter Christian Abbiati (ex-Atlético-doelman) in het net zag ploffen. Bijna had Costa met een geweldige omhaal het duel al voor rust beslist. Uit frustratie over de gang van zaken kreeg Mario Balotelli voor rust nog een gele kaart.

Ook in de tweede helft kwam AC Milan allesbehalve scherp uit de kleedkamer. Gabi raakte de paal. Na zeventig minuten zorgde Raúl García voor de beslissing. Hij torende onder anderen boven De Jong uit en kopte 3-1 binnen. In de tegenaanval raakte Robinho nog de lat, maar het feestje van de Atlético-fans was op dat moment al begonnen. De late 4-1 van Costa vergrootte de feestvreugde nog wat en maakte de afstraffing voor AC Milan compleet.

Door de zestiende zege in de laatste zeventien Europese thuisduels heeft Atlético een plek bij de laatste acht van het miljoenenbal afgedwongen. Daardoor blijft het ook bij twee keer dat een club zich voor de volgende ronde in de knock-outfase plaatste na een nederlaag in de thuiswedstrijd. Een van de ploegen die dat kunstje flikte was het Ajax van Louis van Gaal, uitgerekend tegen Atlético Madrid in 1996. Eenzelfde uitglijder overkwam de Madrilenen niet nog eens.

Voor AC Milan en Seedorf lijkt het seizoen over en uit. De enige taak voor de Europese grootmacht (van weleer) is nu de huidige klassering in de Serie A, de tiende plaats, te verbeteren. Met nog elf duels zal zelfs Europees voetbal afdwingen een flinke opgave worden. Nigel de Jong werd een kwartier voor tijd met een gele kaart op zak naar de kant gehaald.

Het seizoen in de Serie A zo goed mogelijk afsluiten en bouwen aan de toekomst van AC Milan. Dat is het enige wat Clarence Seedorf nu nog rest.
Het seizoen in de Serie A zo goed mogelijk afsluiten en bouwen aan de toekomst van AC Milan. Dat is het enige wat Clarence Seedorf nu nog rest.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.