Spitsenstrijd tussen Balotelli en Diego Costa barst los

Reacties

In stadion Vicente Calderón barst dinsdagavond de spitsenstrijd tussen Mario Balotelli en Diego Costa los. De goalgetters van AC Milan en het thuisspelende Atlético Madrid strijden met hun teams om een plek in kwartfinale van de Champions League. Clarence Seedorf en Diego Simeone zijn voorbereid op het gevaar van de twee spitsen.

Spitsenstrijd tussen Balotelli en Diego Costa barst los

De Nederlandse trainer van AC Milan waakt voor de Braziliaans-Spaanse aanvaller die uitkomt voor het Spaanse nationale elftal. 'Diego Costa is verwoestend, een fantastische speler. Maar Atlético Madrid is meer dan Diego Costa. Het is namelijk een erg goed elftal. Datzelfde geldt voor Balotelli en AC Milan.'

De Argentijn Simeone prijst het enfant terrible van AC Milan, maar plaatst daar eveneens een kanttekening bij. 'Balotelli is een dominante speler, maar hij heeft teamgenoten om zich heen nodig. Bovendien is AC Milan op veel fronten gevaarlijk. We moeten er voor zorgen dat hij niet aangespeeld kan worden.'

Efficiënt
Wat betreft efficiëntie is het dinsdagavond aan de 29-voudige Italiaanse international (twaalf goals) om te laten zien dat hij scherper voor het doel is dan Diego Costa. Laatstgenoemde blijkt dit seizoen namelijk doeltreffender dan de Italiaan. De 25-jarige spits, die vorige week debuteerde voor het Spaanse elftal, maakte reeds 21 doelpunten in 26 competitiewedstrijden, terwijl Balotelli tien keer trefzeker was in 19 competitieduels.

In het miljoenenbal schoot Diego Costa dit seizoen vijf keer raak in vier duels. Balotelli scoorde twee keer in zeven wedstrijden (zijn doelpunt tegen PSV in de voorrondes niet meegeteld). De return vangt vanavond om 20.45 uur aan.

Aan de kant van de Madrilenen is het vertrouwen groot: Atlético wil netjes strijdend winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.