Diego Costa debuteert met zege, Ronaldo passeert Pauleta

Reacties

In het Estadio Vicente Calderón van Atletico Madrid heeft Diego Costa zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg opgeluisterd met een oefenzege op Italië. In Leiria maakte Portugal vrijwel tegelijkertijd korte metten met Kameroen. Cristiano Ronaldo kroonde zich met twee goals tot topscorer aller tijden van het Portugese elftal.

Diego Costa debuteert met zege, Ronaldo passeert Pauleta

Spanje – Italië 1-0
Spanje blameerde zich in november nog met een 1-0 nederlaag in en tegen Zuid-Afrika, maar liet woensdagavond weer zien nog altijd tot de wereldtop te horen. Tegen Italië domineerde de regerend Europees en wereldkampioen weer grote delen van de wedstrijd en was het slechts aan de hechte Italiaanse defensie te danken dat Pedro de enige doelpuntenmaker werd.

Want voordat de aanvaller van Barcelona in de 63ste minuut de ban brak na een schitterende combinatie tussen David Silva en Andrés Iniesta, grossierden de Spanjaarden weliswaar in balbezit maar kon doelman Gianluigi Buffon de Azzurri bij pogingen van Pedro en Iniesta vrij eenvoudig reddingen brengen. Debutant Diego Costa (op foto rechts) kwam in eigen stadion eveneens niet tot scoren, ook al werkte de spits van Atlético Madrid zich zoals gewoonlijk een slag in de rondte.

Pedro (uiterst links) viert zijn doelpunt met Andrés Iniesta, zijn ploeggenoot bij Barcelona.
Pedro (uiterst links) viert zijn doelpunt met Andrés Iniesta, zijn ploeggenoot bij Barcelona.

Spanje mocht zelfs van geluk spreken dat het na de openingsfase niet al op achterstand stond, toen Alessio Cerci met een voorzet de bal via de binnenkant van de paal net niet in de verre hoek zag belanden. Via tegenstoten kwam Italië, met de genaturaliseerde Argentijn Gabriel Paletta in de defensie, nog een paar keer voor het doel van Spanje, maar het leverde geen treffer op. Zowel Iker Casillas als Víctor Valdés hield zijn doel schoon.

Portugal – Kameroen 5-1
Porugal kreeg in het verleden nog wel eens het verwijt te weinig te scoren en zo punten te laten liggen tegen kleine landen als Israël (1-1 en 3-3), maar in de oefeninterland tegen Kameroen hebben de Portugezen nog maar eens laten zien flink op schot te zijn. Na de overtuigende zege in de play-offs tegen Zweden (1-0, 3-2) moesten ook De Ontembare Leeuwen eraan geloven.

Cristiano Ronaldo mag zich sinds woensdagavond topscorer aller tijden van Portugal noemen.
Cristiano Ronaldo mag zich sinds woensdagavond topscorer aller tijden van Portugal noemen.

Kameroen kon voor rust nog wel tegenstand bieden aan de openingstreffer van Cristiano Ronaldo. De gelijkmaker van Vincent Aboubakar bood na rust echter weinig soelaas. Binnen achttien minuten troffen Raúl Meireles, Fábio Coentrão, Edinho en nogmaals Ronaldo allen doel. Met name bij de 2-1 en de 5-1 faalde de Kameroense defensie opzichtig.

Veel belangrijker was echter dat Ronaldo zich met zijn twee rake schuivers kroonde tot topscorer aller tijden van de Portugese nationale ploeg. Tot aan vandaag moest de steraanvaller van Real Madrid die titel delen met Pauleta (47 treffers). Na vanavond is Ronaldo met 49 doelpunten de man die het vaakst scoorde voor Portugal.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.