AC Milan zwak in Spanje, Bayern bouwt aan zegereeks

Reacties

De eerste twee returns in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de twee duels van dinsdagavond.

AC Milan zwak in Spanje, Bayern bouwt aan zegereeks

ATLÉTICO MADRID - AC MILAN (20.45 UUR) | HEENDUEL: 0-1

● Atlético Madrid presteert in Europees verband ijzersterk in het eigen Vicente Calderón. De tweede club van Madrid won vijftien van haar laatste zestien thuisoptredens in Europa. De enige ploeg die de Spanjaarden tijdens die reeks op de knieën kreeg, was Rubin Kazan in februari vorig jaar (0-2 in de zestiende finale van de Europa League).

Clarence Seedorf.
Clarence Seedorf.

● Op basis van het verleden is de kans levensgroot dat Atlético zich kwalificeert voor de kwartfinale van de Champions League. De Spanjaarden wonnen alle negentien voorgaande dubbele ontmoetingen in de knock-outfase van een Europees toernooi waarbij ze begonnen met een zege in de uitwedstrijd.

● AC Milan heeft de laatste tijd bijzonder veel hinder van Spaanse ploegen. De laatste vier uitnederlagen van de Rossoneri in Europees verband hadden alle plaats tegen Spaanse clubs. Sowieso is de totaalbalans van Milan op Spaanse bodem beroerd: slechts vier zeges in 25 duels (W4, G6, V15).

● Clarence Seedorf heeft nu tien wedstrijden als trainer van Milan op de bank gezeten. Onder de voormalige routinier wonnen de Milanese grootmacht tot dusverre vier keer, tegen één gelijkspel en vijf nederlagen. Opvallend: in de tien officiële duels onder Seedorf vielen in totaal pas twintig doelpunten (negen voor Milan en elf voor de opponenten).

BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL (20.45 UUR) | HEENDUEL 0-2

● Bayern München bouwt aan enkele geweldige reeksen. Zo won de Beierse grootmacht zijn laatste elf officiële wedstrijden en leed het maar twee nederlagen in de 39 officiële wedstrijden van dit seizoen (W34, G3, V2). Bovendien hield Bayern in zes van zijn laatste acht duels de nul.

Thomas Müller.
Thomas Müller.

● Ook de doelpuntenproductie van Bayern neemt astronomische waarden aan. In de laatste acht officiële wedstrijden lieten de spelers van Der Rekordmeister 33 doelpunten aantekenen. De teller in de 39 duels van dit seizoen staat inmiddels op 116 treffers. Mario Mandzukic en Thomas Müller (22) maakten de meeste goals.

● Arsenal staat in de Champions League al twee duels droog: dat gebeurde in de afsluitende groepswedstrijd bij Napoli (2-0) én in de heenwedstrijd tegen Bayern München in het Emirates Stadium (0-2). The Gunners bleven in hun CL-historie nog nooit in drie opeenvolgende duels zonder treffer.

● Vorig seizoen stonden beide clubs ook tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League. Arsenal verloor de heenwedstrijd in Londen met 3-1, maar kwam in de return in de Allianz Arena één doelpunt tekort voor een knappe ontsnapping (0-2). Olivier Giroud en Laurent Koscielny maakten toen de goals voor The Gunners. Arsenal was vorig seizoen samen met BATE Borisov de enige club die Bayern op weg naar de CL-winst op de knieën kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.