Bayern dé doelpuntenmachine in Europa van dit moment

Reacties

Er staat dit seizoen geen maat op Bayern München. Na de 6-1 zege op VfL Wolfsburg van zaterdagmiddag bevestigde de ploeg van trainer Pep Guardiola andermaal zijn status als doelpuntenmachine. VI zet de cijfers op een rij.

Bayern dé doelpuntenmachine in Europa van dit moment

● Bayern staat na 24 speelronden in de Bundesliga op 72 doelpunten, goed voor een gemiddelde van drie treffers per duel.

● De laatste vier Bundesligaduels van de Beierse grootmacht waren goed voor 21 doelpunten. Daarvan nam Bayern er negentien voor zijn rekening.

● Van alle 98 clubs in de vijf grootste competities van Europa (Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk) is het moyenne van Bayern het hoogst. Achter Der Rekordmeister volgen Real Madrid en Barcelona met gemiddelden van respectievelijk 2,81 en 2,74.

● Inclusief nationaal en internationaal bekervoetbal staat de teller voor Bayern in dit seizoen al op 116 doelpunten, in 39 officiële wedstrijden. Dat is goed voor een gemiddelde van 2,97 goals per duel.

● Lange tijd was Manchester City dit seizoen de meest productieve club op de Europese velden, maar door een flinke dip in het scorend vermogen van de laatste weken is het moyenne van The Citizens inmiddels teruggevallen naar 2,81 goals per duel (121 doelpunten in 43 officiële optredens).

● Bayern maakte dit seizoen in twaalf van zijn 39 wedstrijden vier doelpunten of meer: acht keer in de Bundesliga, drie keer in het bekertoernooi en één keer in de Champions League.

● Thomas Müller en Mario Mandzukic nemen deze jaargang de meeste van de 116 doelpunten van Bayern voor hun rekening. Beide spelers voerden hun productie in dit seizoen met twee goals tegen Wolfsburg op naar 22. Achter hen volgt Arjen Robben met achttien treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.