Diego Costa, beul van Seedorf: 'Nu moeten we genieten'

Reacties

Diego Costa was dinsdagavond de grote beul van AC Milan en Clarence Seedorf. De Spaanse international versperde de ploeg van Nigel de Jong en Urby Emanuelson de weg naar de laatste acht van de Champions League door de 1-0 te maken en de eindstand op 4-1 te bepalen in stadion Vicente Calderón.

Diego Costa, beul van Seedorf: 'Nu moeten we genieten'

In het San Siro had Costa (foto), die op het WK Oranje tegen zal komen met Spanje, al de enige goal gemaakt. Door de twee goals van vanavond staat hij op liefst zeven doelpunten in pas vijf duels in het miljoenenbal.

De Spaanse international maakt zich nog niet zoveel zorgen over de tegenstander bij de laatste acht. 'We moeten nu even genieten van de overwinning en ons geen zorgen maken over wie we treffen. Ze zullen namelijk allemaal erg goed zijn. Vanavond was het niet gemakkelijk, maar speelden we een geweldige wedstrijd. Dat zal ook in de kwartfinale moeten.'

Applaus
'De kracht van ons team is dat we keihard voor elkaar werken', legde Costa vervolgens uit. 'Daarom verdienen we het applaus van het publiek.' De Spaanse international keek ook alvast met een schuin oog naar het WK. 'Om in aanmerking te komen voor de Spaanse ploeg moet ik bij mijn club goed presteren. Ik denk dat ik op de goede weg ben en een goede kans maak om erbij te zitten', besloot de spits met een understatement.

Trainer Diego Simeone was uitermate tevreden met het optreden van zijn ploeg. 'Ik wist dat Milan het ons moeilijk kon maken. Na de eerste goal leken we de wedstrijd te controleren, maar daarna kwam Milan terug. Gelukkig leverden mijn spelers een geweldige tweede helft af. We gaan verdiend door.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.