Hoeness, Drenthe, The Simpsons & politicus Van der Struijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoeness, Drenthe, The Simpsons & politicus Van der Struijk

'Wij staan volledig achter Uli Hoeness.'
• Bayern München-sterspeler Franck Ribéry komt met een steunbetuiging aan voorzitter Uli Hoeness, die een gevangenisstraf boven het hoofd hangt vanwege het ontduiken van de belasting voor liefst 27,2 miljoen euro.

• Kent u hem nog? Royston Drenthe. Hij heeft bij zijn club Reading inmiddels de smaak te pakken. Vorige week maakte hij zijn eerste goal voor de club, dinsdag zijn tweede. Daarmee droeg hij bij aan een 4-2 zege op Leeds United. Reading is de nummer zes van het Championship.

'Buffon is de enige die zeker is van zijn plaats voor het WK'
• Dat zegt Cesare Prandelli, de bondscoach van Italië, over Juventus-doelman Gianluigi Buffon. Het is voor de ervaren sluitpost en aanvoerder van de Italianen niet te hopen dat dit een voorbode vormt voor ellende. In Oranje was Kevin Strootman namelijk een van de weinige zekerheidjes, maar die kan een dikke streep zetten door het WK van komende zomer. De middenvelder van AS Roma liep afgelopen weekend een zware knieblessure op in het competitieduel met Napoli.

'Oneindig Tiki-Taka is niet om aan te zien'
• Franz Beckenbauer is geen liefhebber van Tiki-Taka, het spel waarbij de bal tot ver in het zestienmetergebied van de tegenstander snel van voet naar voet gaat. De erevoorzitter en oud-speler van Bayern München hoopt dat trainer Pep Guardiola, ondanks het sublieme seizoen tot dusver, die spelopvatting niet te ver door gaat voeren in de Allianz Arena. De 68-jarige Duitser houdt er een andere zienswijze op na. 'Als ik de kans krijg om van afstand te schieten, zeker met veel verdedigers in de zestien, dan pak ik die kans.'

• In navolging van Chelsea zijn ook de spelers van Barcelona te zien als karakters uit de populaire serie The Simpsons. Namens de Catalanen kregen de sterspelers Neymar, Lionel Messi, Xavi en Andres Iniesta een make-over.

'Voor ons was het een belangrijke overwinning omdat Ajax een van de kanshebbers voor de eindzege was in de Europa League, bovendien blijft het een grote club in Europa.' (UEFA.com)
Was getekend Red Bull Salzburg-spits Jonathan Soriano. Hij scoorde in twee duels met de Amsterdammers, 3-0 en 3-1, liefst drie keer, waaronder een schitterende goal vanaf de middenlijn. Daardoor mag hij het in de achtste finale met de Oostenrijkers opnemen tegen FC Basel.

• Een voetballer die de politiek in gaat, je ziet het niet vaak. Maar vooroordelen houden Frank van der Struijk niet tegen. De 28-jarige Vitesse-verdediger doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Boxtel. Hij staat als nummer 25 op de lijst van de partij Balans in Boxtel. 'Ik ben benaderd door lijsttrekker Wim van der Zanden om iets voor die partij te betekenen. Ik ben toen gaan kijken wat zij zoal doen. Een speerpunt van hen is sport, daar wil ik me wel voor inzetten. Ik ben eigenlijk altijd alleen met voetbal bezig geweest, maar ik kom nu op een leeftijd dat ook andere dingen belangrijk worden', zo verklaart hij in De Gelderlander  het begin van zijn politiek loopbaan.

Frank van der Struijk, normaliter bij Vitesse actief rechts van het centrum van de verdediging.
Frank van der Struijk, normaliter bij Vitesse actief rechts van het centrum van de verdediging.

• Werder Bremen-middenvelder Aaron Hunt (op de foto met 1. FC Nürnberg-verdediger Javier Pinola) kreeg afgelopen zaterdag de handen al op elkaar toen hij een toegekende penalty ongedaan maakte door scheidsrechter Manuel Gräfe te vertellen dat de op hem gemaakte overtreding in de wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg te licht was. Waarschijnlijk krijgt Hunt nu ook officiële erkenning voor zijn daad van onbaatzuchtigheid. Harald Denecken, voorzitter van het Duits Olympisch Comité, heeft Hunt genomineerd voor de Duitse Fair Play-prijs, zo laat hij weten aan Bild. 'Ik weet zeker dat hij deze prijs krijgt toegewezen.'

Cristiano Ronaldo heeft zich eveneens van zijn goede kant laten zien. De Portugese vedette van Real Madrid kwam via een vriend ter ore dat de tien maanden oude Erik Ortiz Cruz een operatie van zestigduizend euro moet ondergaan vanwege de ernstige hersenaandoening waarmee hij kampt. Ronaldo kreeg het verzoek een gesigneerd shirt en een paar kicksen beschikbaar te stellen ter veiling. Ronaldo besloot daarop prompt de peperdure operatie zelf te bekostigen. En dus heeft CR7 niet alleen een Gouden Bal, maar ook een hart van goud.

• In de politieke crisis op De Krim gaat het er zoals bekend een stuk minder vriendelijk aan toe. De penibele situatie op het Oekraïense schierland heeft ook zijn invloed op de internationale voetbalwereld. Amerikaanse en Russische politici bestoken elkaar over de rug van de FIFA. De Amerikaanse senatoren Mark Kirk en Dan Coats verzochten de wereldvoetbalbond onlangs al Rusland de organisatie van het WK 2018 te ontnemen, nu hebben Aleksandr Sidyakin en Mikhail Markelov teruggeslagen met het verzoek de Amerikaanse nationale ploeg uit te sluiten van het WK 2014. De VS zou zich met de 'wereldwijde politieke inmenging schulden maken aan schending van de mensenrechten'. Sidyakin heeft echter niet de illusie dat de FIFA zal luisteren. 'Ik verwacht geen antwoord. Ik wilde alleen even de domheid van de Amerikanen benadrukken. Ze zijn blind als het om hun eigen fouten gaat.'

'Ik durf wel te zeggen dat Seedorf, die een half jaar geleden nog voetbalde, die positie nog beter in had kunnen vullen.'
• Sport1-analyticus Pierre van Hooijdonk vindt het onbegrijpelijk dat Michael Essien tegen Atlético Madrid aan de aftrap stond met AC Milan. De Ghanese middenvelder maakte in de ogen van Van Hooijdonk 'kinderachtige fouten voor iemand op dat niveau'. (Sport1)

'Ik hoop dat Usain Bolt voor Jamaica wil spelen, ik weet zeker dat hij met onze hulp een heel goede speler kan worden. Na de Spelen van 2016 zie ik hem graag op onze training komen, dat heb ik hem ook verteld. Hij wordt een van de beste spelers als hij leert om te gaan met de bal.'
• Volgens Winfried Schäfer, de Duitse bondscoach van Jamaica, heeft honderd meter-sprinter Usain Bolt (foto) alles in zich om een topvoetballer te worden. De 27-jarige atleet heeft al verschillende keren aangekondigd na de Olympische Spelen van 2016 toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en was in het verleden ook al te gast bij Manchester United. (NU.nl)

'Het is een trieste dag voor AC Milan en het Italiaanse voetbal. Dit is geen team. Ze verdedigen niet samen en dat legt de beperkingen van de spelers bloot. En in de aanval lopen veel solisten rond, er zit geen logica in de speelstijl.'
• Arrigo Sacchi, oud-trainer van AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg, legt de tekortkomingen van het Milan van trainer Clarence Seedorf bloot na de 4-1 nederlaag in de Champions League tegen Atlétio Madrid. (Sport Mediaset)

• De Engelse voetbalbond (FA) gaat Arthur Warthon, de eerste donkere profvoetballer in de historie van Engeland, eren met een standbeeld. Warthon tekende 125 jaar geleden een contract bij Rotherham United, dat tegenwoordig uitkomt in de League One. Het standbeeld van Warthon komt bij het St. George's Park National Football Centre in Burton upon Trent.

'Ik ben hier geconfronteerd met zo veel liefde dat ik me een inwoner van Sint-Petersburg ben gaan voelen. De stad is mijn thuis, ik blijf hier wonen. Net als elke inwoner zal ik Zenit aanmoedigen en blij zijn met elk succes dat we bereiken.'
De Italiaanse trainer Luciano Spalletti is na zijn recente ontslag bij Zenit Sint-Petersburg niet van plan terug te keren naar Italië. De vraag is of hij zich aan dat voornemen kan houden, aangezien hij na vierenhalf jaar bij Zenit in beeld is als opvolger van Cesare Prandelli, die na het WK mogelijk stopt als bondscoach van de Italiaanse nationale ploeg.

Bekijk ook eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.