Mancini is er klaar mee: 'Niet over functie blijven praten'

Roberto Mancini is de kritische vragen van journalisten over zijn functioneren meer dan beu. De manager heeft in de aanloop naar het thuisduel met Chelsea van zondag laten weten geen reden voor de club te zien het contract met hem te ontbinden.

Mancini is er klaar mee: 'Niet over functie blijven praten'

Regerend landskampioen Manchester City heeft in de Premier League een achterstand van twaalf punten op Manchester United en is bovendien al uitgevoetbald in Europa. De tegenvallende prestaties waren de afgelopen maanden voer voor het Engelse journaille.

'Ik kan niet elke week antwoorden op vragen over mijn functioneren blijven geven. We hebben nog tot half mei om de achterstand van goed te maken. Tegen die tijd weten jullie het, hier kan ik niet mee doorgaan', raasde Mancini.

'Dit is voor jullie de normale gang van zaken, jullie verdienen je geld door vragen te stellen. Maar waarom zou Manchester City de manager ontslaan? Om welke redenen? Ik ben niet de directeur of de voorzitter, maar ik heb nog een contract tot medio 2017. Ik ben blij hier en denk dat ik het goed doe.'

Tegen Chelsea moeten The Citizens het mogelijk stellen zonder aanvoerder Vincent Kompany (kuit) en middenvelder Gareth Barry (enkel). Beiden ondergaan nog een test in de aanloop naar het treffen met Chelsea. Ten opzichte van het FA Cup-duel met Leeds United (4-0 winst) keert Joe Hart weer terug onder de lat ten koste van Costel Pantilimon.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen