Mancini: 'Guidetti heeft nog één tot twee maanden nodig'

Manchester City heeft afscheid genomen van Mario Balotelli en opvallend genoeg geen vervanger gehaald. Dat biedt perspectieven voor John Guidetti.

Mancini: 'Guidetti heeft nog één tot twee maanden nodig'

Door het vertrek van Balotelli naar AC Milan is het aantal spitsen bij City verkleind. Maar manager Roberto Mancini achtte het te kort dag om nog met een adequate vervanger te halen voor de Italiaan. 'Op dit moment zouden we meer hebben aan een verdediger gezien alle blessures.'

Mancini had misschien ook geen reden zich druk te maken over een nieuwe spits. De manager heeft dit seizoen vooral gebruik gemaakt van Sergio Agüero, Carlos Tévez en Edin Dzeko. Bovendien heeft hij meer opties achter de hand met Guidetti.

De Zweedse spits heeft zich vorig seizoen bij Feyenoord bewezen, maar is door een virusinfectie nog steeds op de weg terug. De international staat inmiddels al negen maanden aan de zijlijn.

'John traint hier elke dag, maar is nog niet klaar voor het grote werk', zei Mancini. 'Hij heeft nog één tot twee maanden nodig. Maar we zullen hem gaan gebruiken als hij de kans heeft gekregen wedstrijdritme op te doen.'

ComebackGuidetti zet vrijdagavond een volgende stap op die weg naar zijn comeback. In het duel van de City-beloftes met Bolton Wanderers hoopt de Zweed minimaal een uur te kunnen spelen. Twee weken geleden luisterde hij zijn rentree bij de beloftes tegen Reading op met een doelpunt.

'Het is geweldig dat ik die nare tijd nu achter me gelaten heb en weer vooruit kan kijken', zei Guidetti toen. Dat Manchester City geen vervanger heeft gehaald voor Balotelli én een voorzichtige toenadering van Swansea City voor de Zweed resoluut afwees, laat zien dat die toekomst voorlopig ligt in het City of Manchester Stadium.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen