Guidetti luistert terugkeer bij City op met snelle treffer

John Guidetti heeft zijn rentree in het beloftenteam van Manchester City al na negen minuten opgeluisterd met een doelpunt. De Zweedse aanvaller stond tegen Reading voor het eerst sinds april 2012 weer aan de aftrap van een voetbalwedstrijd.

Guidetti reageerde tegen Reading attent op een voorzet van Marcos Lopes en gleed de bal in het doel. Het was het eerste doelpunt van de nog altijd maar twintigjarige spits sinds 14 april 2012, toen hij voor Feyenoord tegen Excelsior zijn twintigste competitietreffer van het seizoen liet aantekenen.

Kort na zijn openingsgoal zag Guidetti evenals Karim Rekik en de van FC Twente teruggekeerde Dedryck Boyata hoe de zestienjarige José Pozo op aangeven van Lopes voor de 2-0 zorgde. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft keerde Guidetti niet terug op het veld. Hij werd vervangen door de Engelse jeugdinternational Devante Cole.

Guidetti zal zijn succesvolle rentree met gejuich begroeten. Eerder vandaag liet hij via Twitter al weten uit te kijken naar zijn terugkeer op het veld. 'Ik ga er vandaag van genieten omdat ik eindelijk weer kan voetballen. Iedereen bedankt voor de steun, zonder jullie had ik het niet gered.'

Guidetti stond maandenlang aan de kant door een virusinfectie. Door de infectie miste de aanvaller het einde van het succesvolle seizoen bij Feyenoord, waar hij met twintig doelpunten in 23 wedstrijden een groot aandeel in de tweede plaats van de Rotterdammers had.

Door de hevige concurrentie in de met Sergio Agüero, Mario Balotelli, Edin Dzeko en Carlos Tévez sterk bezette aanvalslinie van City behoort een verhuur tot de mogelijkheid. Er zijn al verschillende Engelse clubs die belangstelling hebben getoond.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.