City kwartfinalist na gemakkelijke zege op Leeds United

Manchester City heeft zich zonder enige moeite weten te plaatsen voor de kwartfinales van de FA Cup. De ploeg van manager Roberto Mancini won simpel van Leeds United, dat in de Championship uitkomt (4-0).

Manager Roberto Mancini moest na de 3-1 zeperd van vorige week tegen Southampton hopen op betere tijden. Doelman Joe Hart en middenvelder Gareth Barry speelden beide toen geen al te beste wedstrijd en stonden opvallend genoeg niet in de basis tegen Leeds United. De Roemeen Costel Pantilimon stond onder de lat bij The Citizens. Zonder het tweetal had Manchester City slechts vijf minuten nodig om de ban te breken.

Yaya Touré liet zien waarom hij een onmisbare schakel binnen het team is. Nadat hij zelf twee één-tweetjes achter elkaar had opgezet was de middenvelder van dichtbij trefzeker. Toen Sergio Agüero (foto boven) na een kwartier vervolgens een gemakkelijk toegewezen strafschop zelf benutte, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Het kwaliteitsverschil was ook na rust duidelijk. Na opnieuw een schitterende aanval was het nu Carlos Tévez die de supporters voor de derde keer liet juichen. Als Manchester City nog iets scherper was geweest was het uitgelopen naar een monsterscore, maar de thuisploeg hield zich relatief rustig. Het slotakkoord was voor Agüero, die een kwartier voor tijd de buitenspelval omzeilde en scoorde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.