Mancini: 'Met drie tegen elf wordt het wel erg moeilijk'

Roberto Mancini heeft de hoop op titelprolongatie zo goed als opgegeven. Na de 3-1 nederlaag van Manchester City op bezoek bij Southampton was de Italiaanse manager woedend op zijn spelersgroep.

Mancini: 'Met drie tegen elf wordt het wel erg moeilijk'

'Ik heb ons team nog nooit zulke goals zien incasseren. We maakten twee ongelooflijke fouten. We speelden erg slecht. Bij ons deden er maar twee of drie spelers echt mee aan de wedstrijd. En met drie tegen elf wordt het wel erg moeilijk', haalde Mancini op cynische wijze uit naar zijn ploeg.

Mancini weet de uitglijder bij Southampton voor een deel aan het ontbreken van zijn centrale verdedigingsduo. 'We misten Vinny (Kompany, red.) en Nastasic. En we hebben een paar spelers die uit vorm zijn, die erg slecht speelden, zonder kracht en zonder persoonlijkheid. Ik ben enorm teleurgesteld.'

Door het puntenverlies van City kan stadgenoot Manchester United zondag met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Everton uitlopen naar een voorsprong van twaalf punten. Dat gat is volgens Mancini niet meer te overbruggen.

'We hebben misschien nog tien procent kans op de titel', was Mancini na afloop pessimistisch. 'Het zal heel lastig worden om nog kampioen te worden. Normaal gesproken ben ik altijd optimistisch. Dat wil ik nu ook zijn, maar dat is op dit moment heel moeilijk.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen