Southampton straft fouten van Man City genadeloos af

Manchester City heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij Southampton ging de ploeg van manager Roberto Mancini lelijk onderuit (3-1). Manchester United kan de voorsprong zondag uitbouwen tot twaalf punten.

Met Yaya Touré had Mancini zijn sterkhouder weer terug op het middenveld, maar ook met de Ivoriaan in de basis kon Manchester City geen vuist maken. Al na enkele minuten moest doelman Joe Hart de bal uit zijn net vissen. Gareth Barry ging lelijk in de fout op het middenveld, waarna Jay Rodriguez in de counter kon uithalen. Hij stuitte nog op Hart, maar Jason Puncheon was in de rebound trefzeker.

Waar Manchester City nog altijd zocht naar de juiste oplossingen, had Southampton, met Jos Hooiveld in de basis, het geluk aan haar zijde. Na 22 minuten werd het 2-0 door een grove fout van Hart. Hij liet een afstandsschot van Rickie Lambert glippen, waarna Steven Davis van dichtbij simpel binnen kon tikken. Nog voor rust deed Edin Dzeko iets terug, toen hij een voorzet van Pablo Zabaleta binnen schoof. De aansluitingstreffer van City op slag van rust beloofde veel voor in de tweede helft, maar al na enkele minuten was Barry de schlemiel. De middenvelder van Manchester City tikte een lage voorzet van Lambert ongelukkig in zijn eigen doel. Waar een aanvallende reactie vervolgens logisch zou zijn, had City de grootste problemen om gevaarlijk te worden. De zege voor Southampton kwam niet meer in gevaar.

Manchester City heeft hiermee de derde nederlaag van het seizoen geleden. Eerder deze jaargang werd er verloren van aartsrivaal en koploper Manchester United (2-3) en Sunderland (1-0). The Citizens blijven wel tweede in de Premier League met 53 punten. Koploper Manchester United heeft er 62, maar komt zondag nog in actie tegen Everton.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.