United vergroot gat met City, Reading slaat weer toe

Manchester United heeft met een 2-1 thuiszege op Southampton de voorsprong op achtervolger Manchester City vergroot tot zeven punten. Reading sloeg opnieuw toe in de slotfase. Ditmaal was Chelsea het slachtoffer.

Manchester United – Southampton 2-1Manchester United heeft de koppositie verstevigd met een 2-1 overwinning op Southampton. Doordat achtervolger en stadgenoot Manchester City dinsdag twee punten verspeelde tegen Queens Park Rangers (0-0) is de voorsprong gegroeid tot zeven punten.

Hoewel United al na drie minuten op achterstand kwam door een doelpunt van Jay Rodriguez, die profiteerde van een te korte terugspeelbal van Michael Carrick, stond de lijstaanvoerder nog binnen het half uur op voorsprong.

Dat was met name te danken aan Wayne Rooney, die in de achtste minuut raak schoot na een subtiel passje van Shinji Kagawa en twintig minuten later op aangeven van Patrice Evra de winnende treffer binnentikte. Robin van Persie stond met een goed genomen vrije trap aan de basis van dat doelpunt.

Reading – Chelsea 2-2Nadat Reading eerder zowel tegen West Bromwich Albion (3-2) als Newcastle United (2-1) in de slotfase al een achterstand had omgebogen in een zege, heeft de ploeg van trainer Brian McDermott op vergelijkbare wijze een punt gepakt tegen Chelsea. Het team uit Londen leek probleemloos af te stevenen op een 2-0 zege, maar Reading trok de stand nog gelijk dankzij twee late goals van invaller Adam Le Fondre.

Het elftal van trainer Rafael Benítez leek ondanks enkele goede mogelijkheden te gaan rusten met 0-0, maar in blessuretijd zette Juan Mata alsnog de openingstreffer op het scorebord op aangeven van zijn landgenoot Fernando Torres, die de voorkeur kreeg boven winteraankoop Demba Ba.

Ook Frank Lampard deed van zich spreken. De 34-jarige middenvelder was bij afwezigheid van John Terry aanvoerder en bracht Chelsea na 66 minuten op een 2-0 voorsprong door een corner van Mata langs Adam Federici te koppen. Het was alweer zijn negende competitiegoal van dit seizoen. Toch wordt het aflopende contract van Lampard niet verlengd.

In de 87ste minuut vond Reading toch nog aansluiting dankzij een trefzeker schot van Le Fondre. Chelsea kreeg vervolgens via Ramires nog een goede kans op de 3-1. Federici voorkwam een doelpunt en had met een verre uittrap vervolgens een aandeel in de 2-2 van Le Fondre, die in de vijfde minuut van de blessuretijd viel.

Chelsea blijft ondanks de remise derde. De achterstand op nummer twee City blijft zes punten. Reading klimt van de negentiende naar de zeventiende plaats en bracht het gat met hekkensluiter Queens Park Rangers weer op vier punten.

Overige uitslagFulham - West Ham United 3-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.