United ook zonder Van Persie veel te sterk voor Fulham

Manchester United heeft zonder problemen de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Op Old Trafford was de ploeg van manager Sir Alex Ferguson met 4-1 te sterk voor Fulham. Robin van Persie bleef negentig minuten op de bank zitten.

Maar ook zonder de aanwezigheid van de Nederlandse topscorer kwamen The Mancunians tot scoren. Al in de tweede minuut zakte de moed bij de Fulham-spelers in de schoenen, toen Ryan Giggs vanaf elf meter succesvol een strafschop verzilverde.

Voor de bezoekers, waar manager Martin Jol hoopte op een ingeving van zijn aanvaller Dimitar Berbatov, was het herstellen van de schade een zware opgave. Een te zware opgave, bleek wel na de rust.

Wayne Rooney nam de honneurs van Van Persie in de aanval waar en verdubbelde in de vijftigste minuut de score. Javier Hernández was vervolgens bij twee treffers enigszins fortuinlijk, maar bracht daardoor Fulham wel de nekslag toe: 4-0.

The Cottagers kwamen nog wel tot scoren in Manchester, maar de trefzekere kopbal van Aaron Hughes veranderde alleen de stand op het scorebord. Door de klinkende zege mag United zich opmaken voor de vijfde ronde van het bekertoernooi.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.