Engels international Zaha van Championship naar United

Manchester United heeft melding gemaakt van de komst van Wilfried Zaha. De vleugelaanvaller komt na afloop van het huidige seizoen over van Crystal Palace.

Engels international Zaha van Championship naar United

De twintigjarige Zaha moet vrijdag nog een medische keuring ondergaan. Als de medici bij Manchester United groen licht geven, zal hij zijn handtekening zetten onder een contract bij de koploper van Engeland. Via de officiële kanalen doet Manchester United geen mededelingen over de duur van zijn verbintenis, maar de Britse media hebben het over een contract tot medio 2018.

Ook over de transfersom geeft Manchester United geen openheid van zaken. BBC en Sky Sports meldden eerder dat de aanvaller twaalf miljoen euro zou moeten kosten. Met daar bovenop komende bonussen zou Crystal Palace uiteindelijk tegen de achttien miljoen euro op kunnen strijken.

Zaha baarde dit seizoen opzien door als speler van de Championship zijn debuut te maken bij het nationale team van Engeland. De oorspronkelijk in Ivoorkust geboren vleugelspits viel op 14 november 2012 tegen Zweden (4-2 verlies) vlak voor tijd in.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen