Zaha moet keuze maken tussen Engeland en Ivoorkust

De Engelse bondscoach Roy Hodgson selecteerde Wilfried Zaha voor de oefeninterland tegen Zweden na de afmeldingen van onder anderen Wayne Rooney (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal) en Aaron Lennon (Tottenham Hotspur). Vanaf dat moment wordt er volop getrokken aan de twintigjarige aanvaller, die ook nog voor zijn geboorteland Ivoorkust uit mag komen.

Zaha moet keuze maken tussen Engeland en Ivoorkust

Mocht de talentvolle spits woensdag in Zweden zijn debuut maken voor de Three Lions is een eventueel debuut voor Ivoorkust nog altijd niet uitgesloten. Engeland speelt in Stockholm tegen Zweden namelijk vriendschappelijk, waardoor zijn eventuele debuut niet bindend is.

Met name Shanghai Shenhua-aanvaller Didier Drogba maakt zich sterk voor het grote talent van Crystal Palace. Volgens het Engelse Sky Sports hebben Zaha en de sterspeler van Les Éléphants reeds contact gehad aangaande deze kwestie.

Op vierjarige leeftijd verhuisde het talent samen met zijn familie van Abidjan naar het zuiden van Londen. Inmiddels speelde de aanvaller, die ook op de flanken uit de voeten kan, 98 duels voor de Eagles en kwam hij al zeven keer in actie voor een vertegenwoordigend jeugdelftal van Engeland.

Opvallend is dat Zaha dit seizoen in de tweede divisie van Engeland speelt. Daarmee is hij overigens niet de eerste geselecteerde speler van Engeland die niet op het hoogste niveau actief is. Onder anderen Jay Bothroyd (Cardiff City) en Kevin Phillips (Sunderland) gingen de geboren Ivoriaan voor.

Voor welke nationale ploeg de aanvaller ook mag kiezen, de concurrentie in de aanval is bij beide landen groot. Bij Engeland zal hij de strijd aan moeten met onder anderen Rooney, Walcott en Danny Welbeck en Ivoorkust heeft met Drogba, Wilfried Bony (Vitesse) en Salomon Kalou ook een aantal grote namen in de selectie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's