Jol hoopt op ingeving Berbatov bij terugkeer op oude nest

Voor aanvaller Dimitar Berbatov staat er zaterdag een beladen wedstrijd op het programma. In de strijd om de FA Cup treedt de Bulgaar met Fulham voor het eerst aan tegen zijn oude werkgever Manchester United. Manager Martin Jol haalt echter de druk van de ketel bij Berbatov.

Jol hoopt op ingeving Berbatov bij terugkeer op oude nest

Berbatov gold bij United als de goalgetter nadat hij zich in 2010/11 tot topscorer van de Premier League had gekroond met twintig goals. Vanwege de komst van Robin van Persie zag de Bulgaar dit seizoen weinig kans op speeltijd bij The Mancunians. Daarop vertrok hij naar Fulham.

'Ik wil geen extra druk voor hem creëren', zegt Jol in Engelse media over het eerste weerzien van Berbatov met United. 'Natuurlijk zou het voor hem een gemakkelijkere wedstrijd zijn als-ie voor United speelde, maar hij speelt nou eenmaal voor ons.'

Scoren gaat Berbatov ook bij Fulham echter gemakkelijk af. Vorig seizoen kwam de Bulgaar tot zeven competitietreffers voor United, hetzelfde aantal als waar hij nu al op staat voor Fulham. Productief is de aanvaller bij Fulham dus wel, iets waar Jol vertrouwen uit haalt.

'Hopelijk krijgt hij een mooie ingeving, maar voor mij is het belangrijker dat hij hard voor het team werkt. Ook al spelen we tegen United, we willen de volgende ronde wel heel graag halen', kijkt de voormalig Ajax-trainer vooruit naar de wedstrijd in de vierde ronde.

Jol heeft hoop op het behalen van de volgende ronde. 'Als wij een goede dag hebben kunnen we verrassen. Soms kan Berbatov het beter doen, maar acht van de tien keer is hij onze beste speler. Het is een professional, is kritisch op zichzelf en heeft leiderschap.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen