Manchester City en Liverpool gelijk in vermakelijk treffen

Liverpool en Manchester City hebben zondagmiddag in een turbulente topper besloten met 2-2. Door het gelijkspel verliest de landskampioen aartsrivaal en stadgenoot Manchester United steeds verder uit het oog, terwijl Liverpool nalaat directe aansluiting met de topzes te vinden.

In de topper, die als vanouds in een razend tempo werd afgewerkt, zorgde City-spits Edin Dzeko voor het eerste doelpunt. Hij kon een voorzet op maat van James Milner binnentikken (foto midden). Liverpool leek niet uit het veld geslagen door de achterstand. Daniel Sturridge zorgde met een enorme knal zes minuten na het openingsdoelpunt voor de gelijkmaker. Na zijn trefzekere knal besloot hij niet te juichen uit piëteit met zijn vroegere werkgever.

In het tweede bedrijf zorgden twee schitterende treffers voor een gelijkspel. Gerrard (foto onder) deed zijn naam als Liverpool-icoon nog maar eens eer aan door in de 73ste minuut van zo'n 25 meter raak te knallen.

Liverpool leek op een verdiende zege af te stevenen, maar moest toch genoegen nemen met een puntje door een fout van doelman José Manuel Reina. Hij besloot onnodig zijn strafschopgebied te verlaten om de opgerukte Sergio Agüero de bal te ontfutselen. Dat mislukte volledig waardoor de Argentijn vanuit een bijna onmogelijke hoek, helemaal aan de zijkant van het strafschopgebied, raak kon schieten: 2-2.

Daar bleef het bij in Manchester, waardoor City de achterstand op koploper United ziet groeien tot negen punten. Liverpool blijft zevende en staat vijf punten achter op nummer zes Arsenal. Bij een zege had het na de winterstop opkrabbelende Liverpool het gat bijna zo goed als gedicht. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.