Makaay doet Vitesse de das om in restant in De Kuip

Feyenoord had één helft de tijd tegen Vitesse een nieuw puntverlies te voorkomen. De Rotterdamse formatie had binnen tien minuten de gewenste treffer op zak.

Vitesse moest opnieuw de reis maken naar De Kuip nadat scheidsrechter Serge Gumienny op zaterdag 20 maart bij een 1-1 stand na de eerste helft de wedstrijd staakte vanwege overvloedige regenval. De Arnhemse club keerde in tweede instantie met lege handen terug. De nederlaag kon Vitesse zichzelf aanrekenen. De Arnhemse defensie schutterde bij de beslissende treffer van Roy Makaay. Na een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst kreeg de oud-international alle gelegenheid gevaar te stichten. Met zijn vierde competitietreffer hielp Makaay Feyenoord op weg naar de eerste thuisoverwinning van 2010 in de Eredivisie.

Overtuigend was de zege van Feyenoord allerminst. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Vitesse deed zichzelf ook in aanvallend opzicht tekort. De ploeg van trainer Theo Bos had het meeste initiatief in De Kuip en kon ook bogen over de beste kansen.

De kansen voor onder andere Lasse Nilsson leidden niet tot doelpunten voor Vitesse, dat daardoor in de gevarenzone blijft. Door de overwinning verstevigde Feyenoord de vierde plaats in de Eredivisie.