Feyenoord en Vitesse spelen 31 maart wedstrijd uit

Na 45 minuten besloot de Belgische scheidsrechter Serge Gumienny zaterdag de wedstrijd Feyenoord-Vitesse bij een 1-1 stand te staken, omdat het veld van De Kuip door de hevige regen praktisch onbespeelbaar was geworden. Het restant van de wedstrijd wordt nu op 31 maart gespeeld.

De KNVB kon kiezen uit drie opties: de ruststand als eindstand laten gelden, de hele wedstrijd overspelen of het restant uitspelen. De voetbalbond koos voor het laatste. Dit tot tevredenheid van Vitesse dat liet weten dit als ideale oplossing te zien.

De Rotterdammers hadden een voorkeur voor de volle negentig minuten overspelen. 'Het is voor ons moeilijk te begrijpen en te accepteren dat er geen rekening wordt gehouden met het publiek', laat Feyenoord via woordvoerder Raymond Salomon op de eigen site weten.

Vitesse-spelers Nicky Hofs en Paul Verhaegh kregen in de eerste helft een gele kaart die normaliter een schorsing voor het eerstvolgende duel zou opleveren. Daardoor zou het tweetal 27 maart geschorst zijn voor het duel met Willem II. Die wedstrijd mogen ze echter wel spelen. De schorsing gaat pas in als ook de tweede helft tegen Feyenoord is afgewerkt. De spelers zullen daarom nu tegen FC Groningen aan de kant moeten blijven.

De wedstrijd tegen FC Groningen stond gepland op vrijdag 2 april, maar is doordat Vitesse nu tegen Feyenoord moet inhalen, naar een dag later verschoven. De wedstrijd zal om 19.45 uur beginnen.