Gumienny staakt Feyenoord-Vitesse na stevige regenval

Feyenoord-Vitesse duurde slechts 45 minuten. De Belgische scheidsrechter Serge Gumienny besloot de wedstrijd in de rust bij een 1-1 stand te staken vanwege de overvloedige regenval in Rotterdam.

De start van de tweede helft werd in eerste instantie uitgesteld door Gumienny, maar na tien minuten meldden de spelers zich op het veld om de supporters te bedanken. De scheidsrechter had besloten dat het duel niet kon doorgaan.

Feyenoord en Vitesse gingen de kleedkamers in bij een 1-1 stand. Ron Vlaar zette de thuisclub in de dertiende minuut uit een corner van Luigi Bruins op voorsprong, maar op slag van rust kopte Wiljan Pluim een vrije trap van Nick Hofs achter Erwin Mulder.

Giovanni van Bronckhorst raakte tijdens de eerste helft geblesseerd aan zijn hoofd. De aanvoerder van Feyenoord vervolgde de wedstrijd met twaalf hechtingen.