Lukaku ontneemt Hiddink ook laatste kans op zilverwerk

Chelsea is min of meer uitgespeeld voor dit seizoen. De ploeg van interim-manager Guus Hiddink ging zaterdag in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi met 2-0 onderuit bij Everton en heeft niet veel om nog voor te spelen.

Een rollertje van Diego Costa na een prima actie van Cesc Fabregas. Dat was tot de 78ste minuut het hoogtepunt van de kwartfinale in het FA Cup-toernooi tussen Everton en Chelsea. In de laatste twaalf minuten ging het alsnog helemaal los met twee doelpunten en twee rode kaarten.

Everton gaf enkele spelers rust, terwijl Hiddink zijn sterkst mogelijke elf opstelde. Dat zorgde ervoor dat Chelsea op Goodison Park weliswaar het betere van het spel had, maar zoals zo vaak dit seizoen bleken de Londenaren aanvallend onmachtig. Zonder de geblesseerde Eden Hazard maar met de niet helemaal fitte Diego Costa oogde de ploeg van Hiddink inspiratieloos. Voor rust was Willian dreigend met een vrije trap, na rust kreeg Diego Costa het al genoemde kansje.

In de 78ste minuut was het uit het niets raak voor Everton. Uitgerekend Romelu Lukaku, die een verleden heeft bij Chelsea, had in het strafschopgebied een prachtige actie in huis en rondde ook nog keurig af. Vier minuten later schoof de Belg tevems de 2-0 binnen, door de benen van goalie Thibaut Courtois. Diego Costa kon zich vervolgens niet meer inhouden en kreeg rood na een opstootje met Gareth Barry. Diezelfde Barry haalde het eindsignaal ook niet, hij kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Fabregas.

Het eindresultaat veranderde er niet door. Daarmee is Chelsea, dat eerder deze week door Paris Saint-Germain werd uitgeschakeld in de Champions League, ook het laatste uitzicht op een prijs ontnomen.