Chelsea wijkt voor Champions League-droom Ibrahimovic

Reacties

Paris Saint-Germain heeft wederom een punt gezet achter het Europese avontuur van Chelsea. In de return in de achtste finale van de Champions League waren de Fransen net als in de heenwedstrijd met 2-1 te sterk voor de ploeg van manager Guus Hiddink.

Chelsea wijkt voor Champions League-droom Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic jaagt nog altijd op zijn eerste eindzege in de Champions League, maar Chelsea is een niet te onderschatten tegenstander ondanks de magere klassering in de Premier League. Dat het vertrouwen terug is bij de Londenaren sinds de komst van Hiddink is het best zichtbaar bij Diego Costa. De spits kampte in de eerste maanden van het seizoen met een vormcrisis, maar scoorde onder de Nederlander tien keer in veertien duels. Ook woensdagavond was het raak. Willian bediende de aanvalsleider van The Blues. Costa bewaarde de rust, kapte en schoot raak. De goal bracht de spanning terug op Stamford Bridge, waar Chelsea in de return een 2-1 nederlaag moest wegpoetsen en woensdagavond al snel op achterstand kwam.

De geblesseerde John Terry verloor zijn race tegen de klok om in actie te kunnen komen en het gemis van de aanvoerder deed zich in de zestiende minuut al voelen. Dat Ibrahimovic geen tijd en ruimte moet krijgen in het vijandelijke strafschopgebied is geen geheim. Toch stond de Zweed vrij na een pass van Ángel Di María. De ex-Ajacied bewaarde het overzicht en koos voor een voorzet op Adrien Rabiot, die de score opende met een intikker: 0-1.

Van revanche wilde Ibrahimovic in aanloop naar het bezoek aan Chelsea niets weten, verklaarde hij. De PSG-aanvaller moest vorig seizoen in het Champions League-duel met de Londenaren in de 31ste minuut vertrekken na een tackle op Oscar. 'Ik hoop dit keer wel langer op het veld te staan', liet de spits laconiek weten. Een jaar na dato eiste Ibrahimovic de aandacht op positieve wijze op. Uit een perfecte voorzet van Di María knalde de 34-jarige goalgetter halverwege de tweede helft de 1-2 tegen de touwen. Het was voor de PSG-vedette een jubileumdoelpunt: zijn vijftigste goal in een Europese wedstrijd.

Zo bezorgde de Franse topclub Chelsea wederom grote problemen. De Engelsen verloren in eigen land nog niet sinds de komst van Hiddink in december, maar net als vorig seizoen bleek PSG te sterk voor The Blues in de achtste finale van de Champions League. Het verweer van Chelsea in eigen huis was wel dapper te noemen. De Parijse doelman Kevin Trapp bracht regelmatig redding, bijvoorbeeld op de schoten van Willian en Eden Hazard. De Braziliaan probeerde het tevergeefs met een harde knal, terwijl zijn Belgische ploeggenoot in de rebound onfortuinlijk was.

Met invaller Bertrand Traoré (ex-Vitesse) binnen de lijnen zette Chelsea nog wel aan voor een slotoffensief, maar de Parijse muur vertoonde geen scheuren. In de groepsfase kreeg de Franse grootmacht maar één doelpunt tegen en ook in de duels met Chelsea bleek de weg naar het Franse doel moeilijk begaanbaar. Gregory van der Wiel mocht als invaller delen in de Parijse feestvreugde, die losbarstte na het laatste fluitsignaal. PSG is zeker van een plaats bij de laatste acht in de Champions League, terwijl Hiddink en co zich volledig kunnen focussen op het FA Cup-toernooi en de wedstrijden in de Premier League. Ibrahimovic mag nog wat langer dromen van zijn eerste titel in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.