Zlatan over carrièreplanning: 'Dit is de warming-up'

Reacties

Van afbouwen wil Zlatan Ibrahimovic op zijn 34ste nog niets weten. De Zweedse spits van Paris Saint-Germain is nog altijd hongerig naar succes, ook in de Champions League. Chelsea moet woensdagavond het slachtoffer worden van de dadendrang.

Zlatan over carrièreplanning: 'Dit is de warming-up'

31 minuten, langer duurde de wedstrijd op Stamford Bridge vorig seizoen niet voor Ibrahimovic, die tegen Chelsea zijn vijftigste Europese treffer kan maken. De aanvaller moest in het Champions League-duel vertrekken na een tackle op Oscar. Van revanche wil de ex-Ajacied niets weten. 'Daar denk ik nooit aan, maar ik hoop dit keer wel langer op het veld te staan.' De PSG-vedette beschikt over een gevulde prijzenkast, maar de Champions League won hij nog nooit. Ibrahimovic is naar eigen zeggen niet bang dat hij het prestigieuze toernooi nooit gaat winnen, nu hij zich in de herfst van zijn carrière begeeft. 'Dit is nog maar de warming-up', zegt hij met een knipoog.

PSG is in eigen land oppermachtig. De voorsprong in de Ligue 1 op nummer twee AS Monaco bedraagt 23 punten met nog negen wedstrijden te spelen. Het succes lijkt snel te wennen in Parijs, dat volgens Zlatan pas sinds drieënhalf jaar over een ware topclub beschikt. 'Deze club is eigenlijk pas drieënhalf jaar geleden begonnen. PSG is pas geboren op de dag dat de Qatarezen de club overnamen.'

Trainer Laurent Blanc prijst zich gelukkig met een speler als Ibrahimovic in zijn selectie. De coach hoopt dat zijn sterspeler erbij is als PSG de kroon op zijn werk zet. 'Er komt een dag waarop we de Champions League zullen winnen. Zlatan is vanaf het begin af aan betrokken bij dit project. Hij weet hoeveel vooruitgang we al hebben geboekt, maar we kunnen nog meer bereiken. Hopelijk kunnen we dat gezamenlijk doen.'

Waar Zlatan woensdagavond in de punt van de aanval bij de bezoekers start, daar fungeert Diego Costa als spits bij Chelsea. De temperamentvolle aanvaller liet zich vorig seizoen gelden tegen PSG, weet Blanc nog. 'Je hebt de speler Costa en de mens Costa. Ik ben een groot fan van hem als speler. Hij houdt van contact en provoceert graag. Het is belangrijk dat wij rustig blijven en ons niet uit de tent laten lokken.' Of Costa Marco Verratti uit de tent kan lokken, is nog maar de vraag. De Italiaanse middenvelder heeft lichte klachten en is een twijfelgeval voor de return, waarin Chelsea een 2-1 achterstand moet goedmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.